Zeci de mii de persoane vor să fie agenţi de ordine publică în Poliţia Română

  • njwc.info
  • aprilie 9, 2016
  • 0

26.035 de persoane s-au înscris pe cele 1.853 de posturi de agenţi de ordine publică, cei mai mulţi candidaţi fiind în judeţele Gorj (64 candidaţi/loc), Dolj (55 candidaţi/loc) şi Argeş (47 candidaţi/loc), informează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) într-un comunicat de presă.

„Vineri, 8 aprilie a.c., s-au închiat înscrierile la concursul pentru ocuparea posturilor de agenţi de ordine publică, organizat pentru completarea deficitului de personal existent la nivelul Poliţiei Române. 26.035 de persoane s-au înscris pe cele 1.853 de posturi destinate angajărilor din sursă externă (14/loc), cei mai mulţi candidaţi fiind în judeţele Gorj (64,2/loc), Dolj (55,7/loc) şi Argeş (47,5/loc)”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Cea mai mare concurenţă pentru ocuparea postului de agent de ordine publică s-a înregistrat în localitatea Runcu, judeţul Gorj, unde s-au înscris 135 de candidaţi.

IGPR informează că, în Capitală, 2.100 de candidaţi s-au înscris pe cele 194 de posturi (10,8/loc), iar pentru ocuparea celor 6 locuri destinate reîncadrărilor concurează 31 de foşti poliţişti (5,1/loc).

Totodată, 251 de foşti poliţişti vor să ocupe cele 47 de posturi scoase la concurs pentru reîncadrare, media fiind de 5,3/loc, mai informează reprezentanţii IGPR.

Toate posturile de agenţi de ordine publică destinate angajărilor din sursă externă urmează să fie coupate în urma concursului ce va fi organizat la data de 14 mai, în una dintre unităţile de învăţământ ale Poliţiei Române.

În cazul posturilor scoase la concurs pentru reîncadrarea celor care au avut calitatea de agent de poliţie şi îndeplinesc condiţiile legale pentru ocuparea acestor locuri, doar în judeţele Ialomiţa şi Giurgiu nu sunt persoane înscrise.

sursa: ;

Lasă un răspuns