Zeci de ani de închisoare pentru deţinuţii care au luat bani de la bătrâni paralizaţi şi copii prin metoda „Accidentul”

  • njwc.info
  • martie 14, 2016
  • 0

Deţinuţii care se dădeau drept avocaţi şi comisari de Poliţie au fost condamnaţi la sfârşitul săptămânii trecute la pedepse ce totalizează 23 de ani de închisoare de către Judecătoria Galaţi, în timp ce faţă de complicii lor, şapte la număr, s-a dispus încetarea procesului penal. Cea mai mare pedeapsă o va avea de executat Şerban Răzvan, condamnat la 13 ani şi 8 luni de închisoare, la care se adaugă un rest dintr-o sancţiune penală neexecutată de 435 de zile. Sefer Sterian va sta după gratii nouă ani, în timp ce Nagy Tiberius Virgil a primit 10 ani şi 4 luni de închisoare. Nagy Krisztina Erzsebet a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare, iar un minor implicat în această poveste, Ali Bogdan Dănuţ, va fi asistat zilnic pe o perioadă de 6 luni, după ce a fost găsit vinovat de complicitate la înşelăciune. Cel puţin surprinzătoare este însă hotărârea Judecătoriei Galaţi de a stabili încetarea procesului penal faţă de alte şapte persoane puse sub acuzare în acest dosar.
Şerban Răzvan şi Sterian Sefer au pus în aplicare un plan de „ţepuire” a persoanelor de vârsta a treia, dar şi a unor copii de 12 şi 14 ani, prin metoda „Accidentul”. Ajutaţi de alţi 10 complici, ei au sunat în total 16 persoane, pretinzând că sunt avocaţi, comisari de poliţie sau fii ai victimelor, cărora le spuneau că a avut loc un grav accident de circulaţie, soldat cu rănirea unui minor, iar pentru rezolvarea situaţiei cereau diverse sume de bani. Până şi anchetatorii au rămas şocaţi de amploarea reţelei pe care deţinuţii au reuşit să o dezvolte din Penitenciarul Galaţi pentru a înşela atâtea persoane, prejudiciul fiind şi el impresionant: 188.850 lei, 20.610 euro şi 13.100 dolari.

Avocatul Gigel Potrivitu: „Ce a fost, a fost”

Escrocii nu au avut milă nici de persoanele paralizate. Florin Palade, unul dintre cei implicaţi în această înşelăciune, a mers la casa unei persoane de vârsta a treia imobilizată la pat şi i-a luat toţi banii din şifonier, după ce i-a spus victimei că are nevoie de ei pentru a-i scăpa o rudă de problemele juridice. Până şi mama unuia dintre cei mai cunoscuţi avocaţi din Galaţi, Gigel Potrivitu, a fost sunată, dar deţinuţii s-au dat de gol după ce i-au spus femeii că au nevoie de bani pentru a plăti onorariul avocatului, nimeni altul decât… Gigel Potrivitu. Interesant de amintit este că avocatul Gigel Potrivitu a fost afectat iniţial după cele întâmplate, dar a sfârşit prin a-i reprezenta pe o parte dintre escroci. „M-am supărat la început, dar apoi am decis să îi reprezint în instanţă. Ce a fost, a fost”, ne-a declarat Gigel Potrivitu.

Sursa:  / Foto:

Lasă un răspuns

https://steroid-pharm.com

http://steroid-pharm.com

akuma musume no kanban ryouri