Verdictul autospsiei în cazul lui Patrick Ekeng: „Avea inima mărită chiar și pentru un sportiv”

  • njwc.info
  • mai 9, 2016
  • 0

Medicii de la Institutul Național de Medicină Legală au terminat autopsia lui Patrick Ekeng. Doctorii au decis să mai facă anumite investigații, înainte de a da verdictul și de a spune cauza morții.

Potrivit directorului IML, Dan Dermengiu, hipertrofia cardiacă nu este concludentă în cazul morții fotbalistului Ekeng, pentru că la sportivii de performanță mușchii inimii se dezvoltă mai mult decât în cazul celorlalte persoane. Astfel, mariți se va face disecția cordului, pentru a se afla mai multe, potrivit Antena 3.

Pe de altă parte, un medic legist de la INML, Abdo Salem, a declarat că Patrick Ekeng a murit din cauza unei afecțiuni cardiace. „Am constatat că avea inima mai mare, chiar și pentru un sportiv. Această hipertrofie predispune la tulburări de ritm și stop cardiac. A avut o problemă cardiacă și aceasta a fost cauza decesului. Acum așteptăm laboratoarele să ne trimită rezultatele analizele. Avem nevoie și de aceste rezultate. Dacă nu era nevoie și de aceste probe nu le prelevam” Abdo Salem, potrivit Agerpres

Potrivit GSP, la autopsie a asistat și un medic venit special din Camerun. În , s-a cerut o serie suplimentară de analize toxicologie, acestea urmând a fi efectuate în regim de urgență. În tot acest timp, corpul lui Ekeng rămâne la INML

Patrick Ekeng, 26 de ani, a decedat vineri noapte, la Spitalul Floreasca, după ce s-a prăbușit pe teren în meciul Dinamo – Viitorul.

Lasă un răspuns