Vechiul PDL a preluat conducerea în noul PNL

  • njwc.info
  • aprilie 2, 2016
  • 0

Fuziunea dintre vechiul PDL și noul PNL merge extrem de anevoios, singurul punct strategic care a reușit unificarea fiind Bucureștiul și aici după niște negocieri la sânge.

În momentul în care s-a luat decizia de fuziune, vechiul PNL avea o paritate de doi la unu în fața vechiului PDL, dar între timp situația s-a schimbat radical.

Din totalul celor 23 de filiale unificate (inclusiv filiala mare de București și cele șase sectoare) PDL conduce în 13 filiale, în timp ce vechiul PNL doar în 11.

De asemenea, PDL conduce și la București, mai ales prin prisma faptului că îl are pe Cătălin Predoiu în funcția de președinte al celei mai importante și mari filiale din țară. Scorul pe București este 4 la 3 pentru vechiul PDL.

Vechiul PDL spulberă tot

La acest moment, vechii liberali ar putea spune că este un scor strâns, dar dacă privim în perspectivă vedem că sunt filiale extrem de puternice în care vechiul PDL va conduce cu autoritate.

De exemplu, la Brașov și la Mureș. Aici, copreședinții PDL, George Scriparu și Daniel Florea, au probleme penale, dar surse din marele PNL susțin că cei doi sunt atât de puternici încât partidul va face un compromis: va arunca un iepuraș în cursă, iar din umbră vor fi susținuți cei doi pentru o candidatură independentă.

Dacă facem o radiografie a filialelor unde vechii liberali ar fi mai puternici, observăm că mulți dintre aceștia nu vor intra în cursa pentru locale, în timp ce democrat-liberalii vor arunca toată artileria grea. Copreședinți ai vechiul PNL precum Tudor Barbu, Gigel Știrbu sau Ion Popa, cu toții vor intra abia în lupta a doua, pentru parlamentare.

În același timp, cei din vechiul PDL intră la bătaie pentru locale, iar asta se va vedea în raportul de forțe din interiorul marelui PNL. Vechiul PDL va arunca în joc nume grele precum Gheorghe Flutur, Gheorghe Falcă*, George Scripcaru* sau Mircea Hava, oameni cu șanse foarte mari de câștig.

P.S. Aceste majorități sunt foarte importante în privința Congresului de unificare al marelui PNL. Acolo va conta foarte mult cine este vioara întâi.

sursa: ; foto: 

Lasă un răspuns