Val de controale la Profi în urma scandalului cărnii spălate cu oțet și detergent. Vezi care sunt rezultatele!

  • njwc.info
  • martie 31, 2016
  • 0

Reprezentanții Profi spun că în urma controalelor produsele lor sunt bune de consum. Ei aduc acuze grave fostului șef de magazin

Reprezentanții Profi au trimis un comunicat de presă în care anunță că, în urma plângerilor făcute de către șeful unui magazin în centrul Aradului, care susţinea că pentru faptul că a refuzat să vândă carne expirată, spălată cu detergent şi oţet a fost suspendat din funcţie, s-au făcut controale și că produsele lor sunt sigure.

Aceștia subliniază că produsele vândute prin magazinele Profi se pot consuma în siguranță. „Confirma rezultatele unui val de controale inopinate efectuate de echipe ale Direcției de Sănătate Publică – DSP, Poliției Economice, Oficiului pentru Protecția Consumatorilor – OPC, Poliției de stat și Direcției Sanitar Veterinare non animale – DSV. Nu mai puțin de 11 controale DSV au fost efectuate la magazinele retailerului în județele Arad și Hunedoara, iar constatările oficiale demontează acuzațiile nefondate lansate ieri de Gabor Ciprian, fostul șef al unui magazin Profi din Arad, suspendat din funcție pentru abateri foarte grave”, se arată în comunicat.

Tot acolo se precizează că: „CV-ul fostului șef menționează că înainte de a se angaja la Profi, el ar fi studiat ca masterand în management la Universitatea de Vest Vasile Goldiș, din Arad, dar o verificare atentă arată ca nu este și nici nu a fost vreodată înscris la cursurile respective. Tot în CV apare și faptul ca ar fi fost Administrator Manager la SC FRUTISSA JUICE SRL dar, din nou surpriză, verificând acum oricine constată că acea firmă nu există”.

Aceștia mai spun că sesizată de unii din angajații magazinului, pe 15 februarie conducerea Profi a demarat o cercetare internă, în urma căreia „au ieșit la iveala fapte extrem de grave de care se face vinovat Gabor Cristian, fapte ce merg până la falsificarea unor documente. În consecință, el a fost suspendat din functie. La aflarea deciziei, a început să facă public declarații pe cât de șocante, pe atât de neadevărate, cu privire cum se lucrează în magazine.

Ce a reieșit până acum din controlul menționat? Că fostul șef cerea foloase necuvenite furnizorilor pentru a efectua comenzi către aceștia; manipula datele din sistemul informatic al rețelei, falsificând inventarul cu zeci de mii de lei în cele doar șase săptămâni de când a preluat magazinul; deconta sume care nu fuseseră aprobate de superiorul său; nu respecta regulile și procedurile de organizare a programului de lucru al personalului magazinului, ceea ce a condus la nemultumiri din partea angajatilor; nu respecta regulile și procedurile cu privire la comunicarea orelor suplimentare efectuate de către angajații magazinului; completa în alb cereri de concediu de odihnă, fără ca acestea să fie semnate și de către personalul magazinului, și multe altele”.

Contactat telefonic, Gabor Ciprian, neagă toate acuzațiile aduse.

FOTO: 

Lasă un răspuns