Un român și fiul său, salvați cu elicopterul din Alpii austrieci

  • njwc.info
  • februarie 15, 2016
  • 0

Un român de 40 de ani și fiul său de 11 ani au fost salvați cu elicopterul din Alpii austrieci, după ce aceștia s-au aventurat prin pădure pentru a ajunge de la pârtia de ski Filzmoos-Pongau la o altă pârtie, informează
Bărbatul a sunat imediat la poliție, însă, din cauza faptului că nu cunoștea nicio limbă străină, nimeni nu a înțeles care este problema, de fapt. Spre norocul acestuia, printre dispeceri era și o româncă.

Românul a cerut intervenția de urgență a unui elicopter, însă întreaga operațiune a ridicat câteva dificultăți, din cauza faptului că cei doi nu reușeau să explice exact locul în care s-au pierdut. În cele din urmă, bărbatul și fiul său au scăpat nevătămați.

Elicopterul în care se aflau cei doi români nu a aterizat direct, ci a fost nevoit să se deplaseze la o altă urgență, informează . Un freerider de origine germană a fost surprins de o avalanșă și a fost târât de aceasta 250 de metri.

Acesta din urmă a fost izbit de o stâncă și de mai mulți copaci, starea sa fiind extrem de gravă. Echipajele de salvare au fost alertate de către fratele germanului, care a fost martor la întregul eveniment.

Sursa:  / Foto:

Lasă un răspuns