Un francez va încerca să traverseze Oceanul Atlantic neasistat, pe o placă de surf

  • njwc.info
  • martie 16, 2016
  • 0

Nicolas Jarossay, un francez de 38 de ani, va începe peste câteva săptămâni, în premieră mondială, traversarea solitară și fără asistență a Oceanului Atlantic pe o placă, după cum a anunțat el însuși marți într-o conferință de presă.

Pompierul de 1,90 metri și 90 de kilograme, care practică această disciplină (standup paddleboarding) de opt ani, intenționează să plece din Capul Verde la sfârșitul lunii martie, în funcție de condițiile meteorologice, urmând să ajungă, în 60-75 de zile, în insula Martinica. În cursul traversării de circa 5.000 de kilometri, va face în jur de 2,5 milioane de mișcări de pagae și va fi „singur, fără asistență, în totală autonomie”, a precizat aventurierul, citat de AFP.

Ambarcațiunea lui, „prima placă locuibilă din lume”, după cum a descris-o, are șapte metri lungime și 83 de centimetri lățime, o cabină de odihnă în partea din față, de 2,2 metri lungime, și 45 de centimetri înălțime, precum și o ladă în partea din spate pentru hrană și diferite materiale. Aparatele de la bord vor fi alimentate cu ajutorul unor panouri solare fixate pe placă. Nicolas Jarossay își va procura circa opt litri de apă potabilă pe zi prin intermediul a două pompe manuale de desalinizare.

Aventurierul va vâsli circa opt ore pe zi, cu pauze din două în două ore, și va putea comunica cu uscatul datorită unor telefoane satelitare și radioului. Drumul său va putea fi urmărit pe site-ul .

Sursa:

Lasă un răspuns

https://monaliza.kiev.ua

best-cooler.reviews

mitsubishi.niko.ua