Un american va candida la primăria unui oraş din România

  • njwc.info
  • martie 12, 2016
  • 0

A locuit 15 ani în Statele Unite, iar acum susţine că vrea să le ofere românilor din oraşul natal şansa unui trai decent. Vorbim despre un român care vrea să devină primarul oraşului Pantelimon. Un oraş aflat la doi paşi de Bucureşti cu străzi noroioase şi case fără curent electric.

George Piha, un român cu cetăţenie americană s-a întors în ţară după mai bine de un deceniu. Nu şi-a uitat oraşul natal, ba mai mult decât atât, spune că are o datorie faţă de localnici.

„Acest oraş când m-am născut m-a ales pe mine, oraşul Panteliomon, acum eu am ales să vin aici pentru că am văzut toate neregulile care au loc şi sunt convins cu experienţa cu care vin din Statele Unite că pot pune umărul şi pot construi oraşul pe care cetăţenii îl merită”, a spus George Piha, candidat la primăria oraşului Pantelimon.

Peste ocean a învăţat ce înseamnă respectul pe care autorităţile îl au faţă de cetăţeni. Ştie că fiecare om are drepturi şi ne-a mărturisit că s-a îngrozit atunci când s-a întors în ţară.

Acolo primarul coboară în mijlocul cetăţeanului, acolo primarul ştie exact cu ce se confruntă cetăţenii.

„În momentul când cobori în mijlocul cetăţenilor şi le ştii doleanţele atunci firesc vii cu soluţii şi toţi sunt multumiţi.”, spune Piha.

Şi asta vrea să facă şi în Pantelimon. Un oraş fără drumuri asfaltate şi cu un sistem de canalizare care lasă de dorit.

„Cetăţenii din oraşul Panteliom îşi doresc un trai decent. Ei nu cer mult, ei nu cer luna de pe cer. Cer un trai decent, cu o infrastructură modernă, cu un transport în comun civilizat.”, mai spune Piha.

În Pantelimon îşi duc traiul peste 25 de mii de oameni, dintre care mai bine de jumătate muncesc în Capitală.

sursa: ;

Lasă un răspuns