Traian Băsescu este audiat la Parchetul General, în dosarul în care este acuzat de spălare de bani

  • njwc.info
  • mai 6, 2016
  • 0

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, este audiat, vineri, de procurorii de la Parchetul General în dosarul în care este acuzat de spălare de bani în legătură cu achiziţionarea unei case.

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, a ajuns vineri dimineaţa la Parchetul General unde a fost chemat pentru a lua la cunoştinţă acuzaţia de spălare de bani şi pentru a a da o declaraţie.

Traian Băsescu este cercetat pentru spălare de bani, în legătură cu achiziţionarea unui teren din zona Băneasa, o tranzacţie realizată de fostul şef al statului în anul 2000, în urma căreia Traian Băsescu a achiziţionat un teren la un preţ sub nivelul pieţei, pe care ulterior l-ar fi vândut către cumnata omului de afaceri Costel Căşuneanu.

Terenul, situat pe Aleea Privighetorilor din zona Băneasa a avut doi cumpărători. Unul a fost Traian Băsescu, iar cel de-al doilea, omul de afaceri Costel Căşuneanu, diferenţa de preţ fiind însă mare între cele două tranzacţii. Mai precis, Traian Băsescu a plătit un preţ de circa patru ori mai mic decât Căşuneanu.

 

Sursa:

Lasă un răspuns