Țeapă cu apeluri telefonice! Iată numerele de telefon de care trebuie să te ferești

1 comentariu

Mii de români au fost păcăliți în ultima perioadă prin apeluri telefonice venite din țări exotice, precum Tanzania sau Maldive. Apelurile sunt scurte, iar destinatarul nu apucă să răspundă.

Curioși să afle cine îi apelează din aceste locuri îndepărtate, românii sună înapoi. Aceștia nu știu că un singur minut vorbit le poate adăuga la factură zeci de euro în la factură.

„Am primit un telefon, un beep, nu un telefon. Am sunat înapoi, mi-a apărut Tanzania sau ceva de genul. M-am trezit la sfârşitul lunii cu factura încărcată. 60 şi ceva de euro în ”, spune un păgugit, citat de Digi 24.

Nu este singurul caz de acest gen. Foarte mulți români sunt apelați din țări africane sau asiatice zilnic.

Apelul poate veni din Africa de Sud şi atacatorul poate să fie undeva din SUA şi apelul să fie redirecţionat din Statele Unite către Africa de Sud şi apoi către România, explică specialiștii în securitate cibernetică.

Pe piaţa neagră se vând baze de date cu sute de mii de e, însă infractorii pot face rost de numere de telefon și de pe rețelele de socializare, care permit acestă facilitate.

Dacă primiți un beep de la un număr care nu aparține de România, nu vă grăbiți să sunați înapoi. Cel mai bine ar fi să aveți instalată o aplicație care să vă spună exact de unde sunteți apelați, pentru a evita o astfel de situație.

Category: Arad
Tags: , , , ,

1 comentariu. Leave new

0768601000 dupa acest numar am fost sunat ,vindeam un apartament ,si au vrut sa mi traga teapa

Răspunde

Lasă un răspuns

designedby3d.com

www.topobzor.info/smartfon-blackberry-kak-kupit-smartfon-blackberry-na-alijekspress/
Meniu