SURSE: DNA a luat la ochi Mafia rambursărilor ilegale de TVA din ANAF

  • njwc.info
  • decembrie 17, 2015
  • 0

Surse din cadrul Ministerului Finanțelor ne-au dezvăluit că  mulți dintre șefii Agenției Naționale de Administrare Fiscală tremură la informația că DNA ar pregăti autobuzele pentru a-i ridica pe responsabilii celei mai mari fraude din economia României, fenomenul rambursărilor ilegale de TVA!

Mulți dintre șefii din structurile ANAF se pregătesc să răspundă la întrebările pe care le vor pune procurorii DNA, ne-au spus surse din Ministerul Finanțelor

Potrivit estimărilor Curții de Conturi, rambursările ilegale de TVA „sustrag”, anual, din bugetul României, circa 7 miliarde de euro, de două ori mai mult decât deficitul bugetar pe 2016!

Sunt vizați șefii Direcțiilor regionale din ANAF și cei de la Antifraudă

Mai mulți șefi din structurile de conducere ale ANAF și ale instituțiilor subordonate  și-ar fi pus ceasul să sune la șase dimineața, ora de la care au loc, de regulă, perchezițiile efectuate sub îndrumarea procurorilor DNA. Aceștia din urmă ar pregăti o mare operațiune de eradicare a corupției care a înlesnit cea mai mare fraudă din banii publici, fenomenul rambursării ilegale de TVA!

Potrivit surselor citate, „taifunul” DNA ar viza funcționari și șefi din Direcția Generală de administrare a marilor contribuabili, din cadrul Direcțiilor Regionale ale Finanțelor Publice (București, Iaşi, Galați, Ploiești, Brașov, Craiova, Timișoara și Cluj Napoca), dar și persoane din conducerea Direcției Generale Antifraudă Fiscală, care ar fi închis ochii la marile operațiuni de rambursare ilegală de TVA.

Frauda, peste 7 miliarde de euro în fiecare an

Marinel Rizea, șeful regionalei București,, e un finanțist cu o avere impresionantă

Statul este fraudat, în fiecare an, prin metoda rambursărilor ilegale de TVA, cu peste 7 miliarde de euro, a expicat, încă din 2012, Nicolae Văcăroiu, șeful Curții de Conturi. Estimările Curții de Conturi arată că România are o economie subterană dublă față de cea a Uniunii Europene, frauda de peste 7 miliarde de euro reprezentând dublul deficitului bugetar al României pe 2016, estimat de guvernul Cioloș la 3,6 miliarde de euro.

Facturile false, firmele fantomă care desfășoară exporturi fictive sau achiziții la prețuri supraevaluate și ulterior exporturi sunt principalele metode prin care statul este fraudat și „convins” să acorde rambursări de TVA.

Cele mai mari rambursări de TVA au fost acordate, potrivit surselor noastre, de către structurile subordonate ANAF din regiunea București, coordonată de Marinel Rizea (foto). Rămâne de văzut în ce măsură unele dintre acestea ar fi și ilegale!

Sursa:

Lasă un răspuns