Stare critică pentru cei trei bebeluşi internați la „Marie Curie”

  • njwc.info
  • februarie 13, 2016
  • 0

Starea unuia dintre copilași s-a agravat aseară, iar acesta a fost transferat la Terapie Intensivă şi este intubat. Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și de Siguranța Alimentelor ridică probe din mai multe magazine, după ce ar fi aflat de la părinții copiilor infectați că ar fi băut, cu toții, suc de portocale. Se pare că e vorba de același lot de fructe.

Daniel Buzatu, managerul Spitalului „M.S. CURIE” a declarat că în evoluţia micuţilor nu au mai survenit modificări. În urmă cu o oră, la laboratorul din Bucureşti au fost aduse probele recoltate în hipermarketurile din judeţul Argeş. Directorul instituţiei a declarat că, după recepţionarea şi verificare sigiliilor, probele au fost puse în aparate pentru a fi analizate. În cursul zilei de luni, sau marţi dimineaţă, cel târziu, vor fi date publicităţii rezultatele analizelor.

Portocalele cumpărate de la un anumit lanț de magazine ar putea fi de vină pentru avalanșa de bebeluși îmbolnăviți din Argeș, susțin autoritățile. Suspiciunea a apărut după ce mama bebeluşului de 11 luni decedat din cauza unei infecţii digestive grave a afirmat că i-ar fi dat fetiţei sale suc de portocale. Se pare că micuții ar fi băut, toți, suc proaspăt făcut din portocale, anunță Realitatea TV şi se bănuieşte că ar fi vorba de acelaşi lot. Analizele probelor recoltate atât vineri, cât şi în această dimineață vor fi făcute la București, iar rezultatele vor fi date în 72 de ore.

Lanțul de magazine nu a oferit, deocamdată, nicio explicație.

Andrei Butaru, șeful Autorității Naționale Sanitar Veterinare și de Siguranța Alimentelor a explicat, în direct, la postul citat, că „Nu au ajuns încă probele la București, la ora aceasta (12.00 n.r.) se recoltează. Vor fi ambalate și sigilate și, în jurul orei 13.00, trimise către laboratorul de analiză de la București. (…) Noi am adus echipe de lucru la laborator astăzi (sâmbătă n.r.). (…) Cel mai probabil luni sau marți dimineață vom avea rezultatele analizelor. (…) Am stabilit să recoltăm deocamdată aceste probe din magazine. Putem analiza și alte alimente. Dar deocamdată au fost enunțate portocalele și pe acestea ne direcționăm ancheta. (…) Vorbim de fructe din același lot”. Probele au fost ridicate vineri din magazine şi hipermarket-uri din oraşele Topoloveni, Curtea de Argeş, Mioveni şi Piteşti, iar rezultatele sunt aşteptate luni.

sursa: evz.ro

Lasă un răspuns