Softrans caută 5 milioane de euro pentru al treilea tren Hyperion care va circula până în Atena cu o condiţie, electrificarea tronsonului Craiova-Calafat

  • njwc.info
  • noiembrie 9, 2015
  • 0

Producătorul craiovean de rame şi locomotive electrice Softronic, controlat de antreprenori români, caută finanţare pentru construirea celui de-al treilea tren electric de mare viteză Hyperion, o astfel de investiţie ridicându-se la 5-5,5 mil. euro.

Compania ar vrea să folo­sească Hyperion 3 pe ruta Craiova-Sofia-Atena, dar e o problemă, anume ab­sen­­ţa căii ferate electri­ficate până la Calafat, care, cu o vechi­me de peste 80 de ani, se află într-o stare „deplorabilă“.

„În prezent elaborăm planul de afaceri. Acesta se referă la noua rută, dar mai ales la găsirea finanţării. Ruta Craiova-Sofia-Atena ar fi extraordi­nară, dar nu putem trece cu trenul nici pe podul de la Calafat pentru că cei din Ministerul Transporturilor nu s-au gândit că podul trebuie exploatat şi feroviar“, spune Radu Zlatian, respon­sabil de comunicare al companiei.

 

Sursa: Ziarul Financiar

Lasă un răspuns

разработка интернет магазин

продвижение сайта