Societatea civilă din Republica Moldova consideră că guvernul Filip a fost învestit nedemocratic

  • njwc.info
  • ianuarie 23, 2016
  • 0

Societatea civilă din Republica Moldova consideră că guvernul Filip a fost învestit în mod nedemocratic, anunță un comunicat emis, vineri, de Centrul de Resurse Juridice de la Chișinău.

23 de organizații neguvernamentale au semnat un document în care contestă declarațiile de integritate formulate de Filip, în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, precum şi ale candidaţilor la funcţiile de miniştri, având în vedere lipsa de transparență în procesul de semnare a acestora.

„Este inacceptabil modul în care politicienii încearcă să mimeze consultările cu societatea civilă, chiar până la preluarea mandatului”, subliniază ONG-urile.

Semnatarii condamnă orice acțiuni violente în adresa protestatarilor, politicienilor și polițiștilor, considerând protestele pașnice drept cea mai democratică metodă de a demonstra nemulțumirea față de acțiunile autorităților. Totodată, ei atenționează că guvernarea trebuie să-și asume responsabilitatea pentru tensionarea situației, urmare a atitudinii neconstructive față de cerințele protestatarilor și a lipsei dialogului efectiv cu aceștia.

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns

http://profvest.com

https://medicaments-24.net