Sebastian Ghiță nu poate fi reținut. Parlamentul a făcut scut în jurul deputatului

Niciun comentariu

UPDATE 14.33 – Sebastian Ghiță nu poate fi reținut, au decis deputații, miercuri, în plenul Camerei, răspunzând astfel cererii DNA.

Au fost înregistrate 122 de voturi ”pentru” și 166 de voturi ”împotrivă”.

Urmează votul pentru arestare preventivă, dar există șanse ca și aici să se înregistreze un vot similar. Totodată, este posibil ca la acest vot să nu mai existe cvorum.

UPDATE 14.19 – 

UPDATE 13.59 – 

UPDATE 13.10 – Președintele PSD, Liviu Dragnea, a spus, miercuri, că social-democrații vor vota în favoarea solicitării DNA de arestarea a lui Sebastian Ghiță, pentru că ”deciziile politice trebuie respectate”.

UPDATE 12.27 – Deputatul Sebastian Ghiță s-a apărat miercuri, în plenul Camerei, înainte de votul pentru cererea sa de arest, lansând informații și acuzații foarte grave.

Sebastian Ghiță a spus că președintele Klaus Iohannis ar fi la un pas de demisie, din cauza unui posibil dosar penal pe care l-ar avea soția sa, Carmen Iohannis.

De asemenea, Ghiță a vorbit și despre un dosar care i s-ar pregăti soției fostului premier Victor Ponta, europarlamentarul Daciana Sârbu.

Sebastian Ghiță: Mi se sugerează să fac denunțuri împotriva lui Ponta

Nu în ultimul rând, politicianul a mai spus că i s-a sugerat să facă denunțuri împotriva fostului premier Victor Ponta.

”Pe cine credeți că mă forțează să denunț? Pe Victor Ponta. Nu am nimic de denunțat despre activitatea lui Victor Ponta”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiță le-a cerut, miercuri, colegilor săi, să nu voteze arestarea sa, motivând că scopul acestei presiuni este ”instaurarea fricii”.

”Scopul presiunii este instaurarea fricii și folosirea fricii ca instrument de tortură, pentru a obține noi denunțuri. (…) Scopul real e distrugerea demnității și transformarea cetățeanului în denunțător, pentru a alimenta mașinăria fricii”, a spus, miercuri, în plenul Camerei, deputatul Sebastian Ghiță.

UPDATE 11.16 – Sebastian Ghiță a venit în plen, unde a stat de vorbă ai PNL, el sperând să-i convingă de faptul că este nevinovat.

Deputatul Ghiță va ține și un discrus în plenul Camerei, unde a promis noi dezvăluiri.

Marți, Ghiță a prezentat un clip legat de personalitatea lui Răzvan Alexe, unul dintre denunțătorii săi, desore care deputatul a spus că a fost un traficant de droguri.

Sebastian Ghiță a mai spus că arestarea sa preventivă nu s-ar justifica.

——–

Știrea inițială 08.25

Deputatul Sebastian Ghiţă află miercuri dacă va putea fi reţinut şi arestat de către procurori.

Colegii săi deputaţi dau votul pe cererile făcute de DNA în dosarul în care acesta este acuzat de folosirea de informații confidențiale, de cumpărare de informații, șantaj și conducere fără permis.

.

Sebastian Ghiţă a venit la Parlament însoţit de trei avocaţi. A venit inclusiv cu un proiector, pentru a le arăta diferite imagini care să îi susţină cauza.

Ghiţă a mai spus în apărarea sa că toate problemele sale au apărut la scurt timp după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale.

Soarta lui Sebastian Ghiţă va fi decisă însă în plen, când parlamentarilor li se va cere să voteze încuvinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului.

Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, folosirea de informaţii nepublice şi conducere a unei maşini fără permis.

DOSARE SEBASTIAN GHIȚĂ

1. Dosarul Bădescu

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în dosarul fostului primar din Ploiești, Iulian Bădescu, în care este acuzat de dare de mită, fals și spălare de bani. Potrivit procurorilor DNA, fostul edil ar fi sponsorizat ilegal cu 1,5 milioane de lei clubul sportiv Asesoft Ploieşti, deținut de Ghiță.

Procurorii arată în rechizitoriu că în 2013, Bădescu, având calitatea de ordonator principal de credite, a acordat clubului sportiv Asesoft  o finanţare nerambursabilă suplimentară de la bugetul local aducând prejudiciu atât primăriei, cât și societății respective.

În schimb, Bădescu ar fi primit de la Ghiţă, prin intermediul firmelor controlate de deputat, o casă în valoare de peste un milion de lei.

Odata cu impunerea controlului judiciar și trimiterea în judecată a celor doi, procurorii au pus sechestru pe bunuri personale în valoare de peste 3,5 milioane de lei. Anchetatorii arată că Sebastian Ghiță a disimulat adevărata natură a provenienței imobilului, prin efectuarea unor plăți reprezentând cesionarea fictivă a unei mărci înregistrate la OSIM.
2. Dosar alegeri și tigăi deputat

Sebastian Ghiţă mai este acuzat şi că ar fi dat tigăi în Ploieşti ca să ajungă deputat. Procurorii susţin că au probe care arată că Ghiţă, în perioada 2000-2015, a obţinut ilegal importante sume de bani pe care le-a introdus într-un circuit financiar care nu are la bază operaţiuni reale.

Banii astfel obţinuţi ar fi fost “spălaţi” printr-o multitudine de operaţiuni financiar-bancare, iar ulterior, o parte a sumei ar fi fost folosită în scopuri ilicite, respectiv pentru coruperea alegătorilor la alegerile parlamentare din anul 2012 şi la prezidenţialele din 2014.

Tranzacţiile financiare ar fi avut ca scop sustragerea de la plata către stat a unor sume de bani însemnate, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Prejudiciul adus statului se apropie de 40.000 de mii de lei.
3. Dosar Comarnic (cel al cumnatului lui Ponta)

Sebastian Ghiță mai este cercetat și pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat în dosarul cumnatului fostului premier Victor Ponta.

În acest dosar, procurorii l-au pus sub control judiciar pentru fraudarea fondurilor europene pentru lucrări de canalizare la Comarnic.

 

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu