Se anunță mari tensiuni în PNL

  • njwc.info
  • iunie 1, 2016
  • 0

În interiorul PNL se anunță zile destul de grele, imediat după alegerile locale din 5 iunie. Rezultatele nu se anunță a fi dintre cele mai spectaculoase, iar în interiorul partidului se vor aprinde spiritele între taberele din vechiul PNL și vechiul PDL.

 

Surse din conducerea centrală a PNL au explicat că marea problemă care va apărea după locale nu va fi necesitatea unui Congres al partidului, ci stingerea focului din teritoriu.

 ”Noi nu avem toate organizațiile unificate și asta va fi o problemă. Acolo unde vom pierde, firește, ceilalți vor cere să preia conducerea unică a organizației, în dauna celor care au candidat și au pierdut”, au precizat surse din PNL.

 

Spre exemplu, dacă într-un județ vechiul PDL a dat candidatul la funcția de primar al orașului reședință de județ, iar vechiul PNL la Consiliul Județean, se vor face analize și cine a reușit să mobilizeze mai multe voturi, acela va fi cel care va reclama conducerea organizației unice.

 

Cei din PNL se tem de trădări în interiorul partidului. Acolo unde se vor pierde alegerile, pe fondul tensiunilor între vechiul PNL și vechiul PDL, ar putea exista cazuri unde consilieri locali sau județeni să treacă ”cu sufletul” în tabăra PSD și să pună umărul la formarea majorității în Consiliul Local sau Consiliul Județean.

 

Cea mai mare grijă a liderilor centrali ai PNL nu va fi organizarea unui Congres al partidului, ci stăpânirea nervilor din teritoriu, ceea ce se va dovedi o provocare extremă. Toate resursele mediatice ale partidului s-au concentrat pe Capitală, iar dacă Predoiu va pierde alegerile, cu greu vor mai putea cei doi copreședinți Gorghiu și Blaga să facă reproșuri majore către cei din teritoriu.

 

 

Sursa:

Lasă un răspuns

別れさせ屋 徳島

https://salon-svadebny.com.ua