România riscă amendă uriasă de la UE din cauza calității aerului. Cum stăm la Arad ?

  • njwc.info
  • ianuarie 30, 2018
  • 0

România riscă să fie amendata de Uniunea Europeană din cauza poluării din aer. Iar marii poluatori ai României ar fi oraşele Bucureşti, Braşov şi Iaşi.

Nici Aradul nu stă foarte bine la capitolul ăsta. Oradea, Alba Iulia si alte orașe din vestul țării au o calificare din punctul de vedere al Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului  foarte bună, in timp ce Aradul are doar o cotație bună.

Praful, adică particulele mobile numite PM10 îi îmbolnăvesc pe oamenii nivelul maxim acceptat de 50 de micrograme pe metrul cub de aer respirat este depăşit aproape zilnic in marile orașe ale României.

Aproape 100 de milioane de euro este amenda, dacă procedura de infrigement va ajunge la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene. Deocamdată suntem la prima avertizare. Astăzi, comisarul de mediu a vrut să afle ce fac România şi alte 8 ţări, printre care Germania, Spania, Italia, Cehia, pentru a rezolva această situație….

Afirmația este făcută de ministrul Grațiela Gavrilescu, după ce România a fost reprezentată la summitul convocat de comisarul european pe Mediu doar de un secretar de stat.

Primarii orașelor  ar trebui să planteze mai mulţi copaci, să construiască piste pentru biciclete şi să limiteze accesul automobilelor în centru ne spune Grațiela Gavrilescu si că “Statul român ar putea să-şi recupereze banii de la unităţile teritoriale.” !!!

Lasă un răspuns