Procurorii DIICOT au deschis ancheta în dosarul Rompetrol 2. Sechestru pe Rafinăria Petromidia

  • njwc.info
  • mai 9, 2016
  • 0

DIICOT a început ancheta în dosarul Rompetrol 2, care vizează privatizarea Rafinăriei Petromidia. Potrivit Realitatea TV, procurorii ar urma să pună sechestru pe rafinărie, dar şi pe benzinăriile companiei.

Procurorii DIICOT au deschis ancheta în dosarul Rompetrol 2, care vizează privatizarea Rafinăriei Petromidia, din Năvodari. Procurorii urmează să pună sechestru atât pe bunurile rafinăriei, cât şi pe benzinăriile companiei.

Activitatea Rafinăriei Petromidia din Năvodari nu va fi perturbată de acest sechestru, însă bunurile nu vor mai putea fi valorificate de companie. Rompetrol poate contesta în instanţă măsura luată de DIICOT.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la 660 milioane de euro.

KazMunayGas International, Oilfield Business Solutions, fostul Rompetrol, și S.C. Rompetrol Rafinare S.A. sunt introduse ca părți responsabile civilmente în acest dosar.

Noul dosar este disjuns din cel în care mai multe persoane au fost condamnate definitiv – printre care se număra fostul senator liberal Sorin Roşca Stănescu şi fostul ministru Sorin Pantiş – şi în care a fost judecat şi omul de afaceri Dinu Patriciu. În cazul acestuia, procesul penal s-a încheiat în urma decesului, notează ziare.com.

Ancheta datează de la începutul anului 2006, iar măsura sechestrului a fost impusă pentru a se recupera prejudiciul, întrucât în primul dosar nu s-a reuşit acest lucru.

 

Sursa:

Lasă un răspuns