Primarul din Zărand care l-a trimis în pușcărie pe Dan Diaconescu, a ajuns și el DUPĂ GRATII

  • njwc.info
  • octombrie 8, 2016
  • 0

 

Ion Florin Moț, fostul primar al comunei arădene Zărand, a fost trimis după gratii. El are soarta celebrului om de televiziune pe care l-a denunțat pentru șantaj, Dan Diaconescu, închis după ce l-a amenințat pe edil că va face publice ilegalitățile acestuia. În timp ce Diaconescu a intrat după gratii, Moț a rămas liber și a continuat ilegalitățile, până acum, când o instanță a deci să-l trimită unde-i e locul.

Marți, Moț a fost condamnat de Curtea de Apel Timișoara la doi ani și două luni cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, într-un dosar în care a fost acuzat de austriecii de la Bardeau Holding. Aceștia i-au plătit lu Moț aproape două milioane de euro pentru câteva sute de hectare de teren, în schimbul banilor primind titluri false.

Pe numele lui Moț mai există, tot pe rolul Curții de Apel Timișoara, un dosar similar. În acesta din urmă fostul primar e acuzat de SC Tar Farming SRL de exact aceleași fapte, că i-ar fi vândut terenuri în fals. Pronunțarea în acest dosar trebuia să se facă joi, însă a fost amânată pentru 14 octombrie, după ce avocații fostului primar au cerut completului de judecată să coreleze pedepse din vechiul cod penal cu unele prevăzute de noul cod. O cerere similară au depus avocații și în cazul dosarului cu Bardeau, iar instanța a respins cererea.

În timpul proceselor s-a stabilit că Moț a emis titluri de proprietate pe aceleași terenuri și către două sau trei entități, persoane fizice sau juridice.

Dan Diaconescu a fost condamnat pentru șantaj în martie 2015. În motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti, din 4 martie, de condamnare a fondatorului postului de televiziune OTV, Dan Diaconescu, la cinci ani şi jumătate de închisoare, este descris în detaliu mecanismul prin care acesta l-a șantajat pe fostul primar al comunei arădene Zărand, Ion Moţ şi cum îi cerea mită. Diaconescu descoperise ilegalitățile săvârșite de Moț și a pretins bani pentru a nu difuza la televizor, în prime-time detaliile acestora. Sigur pe sine, Moț l-a reclamat pe Diaconescu pentru șantaj, fără să creadă niciun moment că, până la urmă, ilegalitățile sale cu terenuri vor ieși la iveală și că va ajunge și el la pușcărie.

Potrivit , Dan Diaconescu trăiește regește în penitenciarul Jilava unde e încarcerat. Deținuții îl servesc și, săptmânal, se spune că patronul OTV cumpără zeci de litri de apă plată cu care se spală, deoarece se teme să o facă cu apă de la robinet, din rețeaua de alimentație publică. ”Ca să iasă cât mai repede, Dan s-a băgat în brigăzile care deservesc tâmplăria și spălătoria. Pentru un spor de două-trei zile la săptămână nu se dă înapoi de la muncă, cum fac alte VIP-uri care nu se înjosesc să iasă la treabă”, au adăugat sursa citată.

Lasă un răspuns

https://np.com.ua

также читайте

www.evsyukov.kiev.ua