Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost dus în arest

  • njwc.info
  • mai 21, 2016
  • 0

Curtea de Apel Constanţa a admis, vineri seara, cererea procurorilor DNA Constanţa de arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost ridicat de acasă, vineri seara, şi dus în arestul IPJ.

După ce Curtea de Apel Constanţa a admis, tot vineri seara, cererea procurorilor DNA Constanţa de arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, acesta a fost ridicat de acasă şi dus în arestul IPJ.

Nicuşor Constantinescu a declarat că este „victima unei mari nedreptăţi”.

„Asta e România anului 2016”, a comentat acesta.

Curtea de Apel Constanţa a admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, pe o perioadă de 30 de zile.

Decizia începe de la data punerii în executare a mandantului de arestare preventivă, Curtea de Apel Constanţa dispunând emiterea de îndată a acestuia.

Nicuşor Constantinescu avea joi termen la Curtea de Apel Constanţa în dosarul Centrului Militar Zonal, însă miercuri seara acesta s-a prezentat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa cu probleme urologice şi a fost internat de către medici.

Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la locuinţa lui Nicuşor Constantinescu pentru a pune în aplicare mandatul de aducere la instanţă în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, însă preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa nu a fost găsit acasă, fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa. Ca urmare a acestui fapt, procurorii DNA Constanţa au cerut, joi, înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, termenul fiind stabilit pentru vineri, la Curtea de Apel Constanţa.

Procurorii spun că Nicuşor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligaţiile prevăzute prin măsura controlului judiciar, respectiv obligaţia de a se prezenta la instanţă la termenele prevăzute, după ce, în ultima perioadă, preşedintele CJ Constanţa s-a internat de mai multe ori în diverse unităţi sanitare chiar în preajma termenelor de judecată.

La sfârşitul lunii octombrie 2015, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz în serviciu.

În urma condamnării în acest dosar, care nu este însă definitivă, preşedintelui CJ Constanţa i-a fost interzis să îşi exercite dreptul de a ocupa o funcţie publică, dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 72.642,7 lei, actualizată cu indicele inflaţiei la data efectuării plăţii, către partea civilă Ministerul Apărării Naţionale – Statul Major General, restul pretenţiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate. De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Nicuşor Constantinescu se află sub control judiciar în dosarul în care este judecat pentru un prejudiciu de opt milioane de euro şi în cel al Centrului Militar Zonal, în care are şi interdicţia de a-şi exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată cu apel.

În acest dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii aprilie 2014, de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 – noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

sursa: 

Lasă un răspuns