Papa Francisc a refuzat o donație a unui președinte de stat. Vezi ce motiv incredibil a avut

  • njwc.info
  • iunie 15, 2016
  • 0

Papa Francisc a refuzat o donație a președintelui argentinian Mauricio Macri pentru una din fundațiile sale fiindcă suma conținea cifra 666, considerată cifra diavolului, potrivit Agerpres.

 

Mauricio Macri a donat 16.666.000 de pesos (aproape 1,2 milioane de dolari) fundației argentiniene susținute de papă Scholas Occurentes. După câteva săptămâni suveranul pontif a cerut fundației să restituie banii donatorului, precizând într-un post-scriptum „Nu îmi place 666”. În Biblie, această cifră este asociată cu diavolul.

 

Unii apreciază însă că refuzul papei Francisc este mai degrabă un fel de a semnala președintelui argentinian că nu este de acord cu politica de austeritate pe care a introdus-o în țară de la venirea sa la putere, în noiembrie 2015. Oficial, apropiați ai celor două părți neagă orice animozitate între suveranul pontif și președintele Argentinei. Însă, potrivit The Guardian, Juan Grabois, consilier la Vatican, a spus în presă că „cel care crede că, donând bani din fonduri publice unei fundații legate direct sau indirect de Francisc, face un gest pentru papă este absurd”. Declarație care nu a fost sigur pe placul lui Mauricio Macri.

 

 

Sursa:

Lasă un răspuns