“Palatul Pionerilor”, un film despre prima experiență sexuală a unor tineri din România anilor ’90

Niciun comentariu

Din 4 decembrie 2015 se lansează pe ecranele din România “Palatul Pionerilor”. Filmul regizat de Bobby Păunescu este realizat cu participarea absolvenților clasei de actorie MM Film Academy – Costin Cambir, Toto Dumitrescu, Maria Bata, Adina Stetcu, Olivia Niţă, Cristian Mălăele, Alice Halpert, Ștefan Boștină, Alice Peneacă, etc, alături de actori cunoscuţi – Doru Ana, Ioana Pavelescu, Florin Kevorkian, Mihai Dorobanțu dar și invitați speciali – producătorul Dragoș Săvulescu.

“Palatul Pionierilor” a avut premiera mondială la începutul acestui an în cadrul Festivalului de Film de la Sundance – cel mai mare festival de film independent din America.

Filmul relevă prima experienţă sexuală – mai mult sau mai puţin reuṣită – a unor tineri din Romȃnia anilor ’90.

Ȋn „Palatul Pionerilor” doi adolescenţi decid să nu dea greṣ ṣi aleg să consume momentul ȋntr-o casă de toleranţă sub ȋndrumarea ṣi protecţia lui Ion, un personaj interlop. Lucrurile par sub control pȃnă cȃnd un coleg de liceu invidios răspȃndeṣte zvonul că „doamnele” pe care le-au frecventat ar putea avea SIDA, fapt ce le ingrijorează pe prietenele lor care sunt determinate să-și facă analize.

Personajele principale Veronel și Mihnea fac față unei avalanșe de evenimente stârnite chiar de ei, cu ingeniozitatea si inocența specifice vârstei. Filmul, tragic de altfel, ne dezvăluie un grup de liceeni care vor sa se maturizeze într-o societate care pare mai tânără și mai frivolă decât ei înșiși, situație care generează multe momente comice.

Filmul a beneficiat de o echipă de profesioniști în domeniu. Imaginea este a lui Viorel Sergovici, costumele au fost realizate de Tora Dumitrescu, scenografia filmului poartă semnătura lui Mihai Dorobanțu.

Coloana sonoră include melodiile specifice Bucureștiului și totodată muzica special compusă de Noah Potter.

Sursa: www.libertatea.ro / Foto: www.huffingtonpost.co.uk

 

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu