O nouă specie de cuc cuibărește în România

  • njwc.info
  • mai 31, 2017
  • 0

Vechiul refren „Cucule, pasăre sură” pare să nu mai fie de actualitate, după ce fauna României s-a îmbogățit cu o nouă specie, cucul pestriț (Clamator glandarius), văzut pentru prima oară la noi în țară pe 6 mai de turistul german Rolf  Nessing.

Societatea Ornitologică Română (SOR) a primit informația, după două zile de la observația originală, speranțele erau puține pentru a regăsi pasărea.

„Observația ornitologică le aparține unor turiști germani care vizitau Dobrogea pentru birdwatching. Noi am aflat de pasăre de la domnul Lou Bertalan și luni, pe 8 mai am fost pe teren, la Gura Dobrogei, pentru a vedea specia. Eram un grup de patru persoane: Szabó József jr., Ambrus László, Sebastian Bugariu și cu mine. Ne-am împărțit în echipe de doi și am cercetat valea râului Vistorna, o echipă a plecat în aval, în timp ce cealaltă echipă căuta în amonte”, a povestit directorul de conservare al Societății Ornitologice Române, Ciprian Fântână.

Surpriza a avenit abia la întoarcerea de pe traseu. „Inițial, am auzit pasărea de la distanță, dar am crezut că este chemătoarea (sunetul folosit de colegi pentru a stimula pasărea) colegilor care, înțelesesem eu, căutau pasărea pe malul opus al pârâului, când de fapt ei căutau în avalul pârâului. După reunirea grupului și clarificare situației, ne-am întors la locația unde auzisem cântecul și după aproximativ 5 minute pasărea a fost regăsită”, a mai spus Ciprian Fântână.

sursa

Lasă un răspuns

http://www.best-cooler.reviews/

узнать больше alfaakb.com

источник www.fashioncarpet.com.ua