O ciupercă a omorât trei oameni la Londra

Niciun comentariu

O ciuperca mortala se pare ca ar fi ucis trei oameni si a provocat inchiderea sectiei de terapie intensiva a unui spital din Londra.

Aproape 50 de pacienti ai Royal Brompton Hospital, un cunoscut spital din capitala britanica, au fost expusi unei ciuperci rare, denumita Candida auris, care poate ajunge in sange si cauza infectii grave, inclusiv moartea, arata The Telegraph.

In total, 13 pacienti s-au imbolnavit din cauza ciupercii, dintre care trei au murit, in timp ce alte 34 de persoane au fost depistate ca purtatoare de Candida auris.

Autoritatile sanitare din UK sunt extrem de ingrijorate, pentru ca ciuperca se transmite rapid de la un om la altul si este rezistenta la principalele tratamente antifungice.

Reprezentantii spitalului londonez au recunoscut vineri ca s-au vazut nevoiti sa inchida sectia de terapie intensiva timp de aproape doua saptamani, luna trecuta, ca parte a eforturilor de a combate microbul.

Printre cei infectati se numara si trei persoane care au murit din cauza ca le-au cedat mai multe organe, insa spitalul sustine ca nu se poate sti sigur daca infectia este intr-adevar cauza decesului in cazul acestor pacienti, ale caror sisteme imunitare erau oricum compromise.

Autoritatile sanitare din Marea Britanie au emis o avertizare privind existenta ciupercii in UK, adaugand ca, la nivel mondial, s-a demonstrat ca aceasta este rezistenta la cele mai comune trei forme de tratament.

Candida auris a fost descoperita pentru prima data in Japonia, in 2009, in urechea unui pacient. De atunci s-a raspandit rapid in numeroase regiuni, ajungand in tari precum Africa de Sud, India, Pakistan, Columbia, Venezuela si Coreea de Sud.

Studiile au aratat ca sase din zece persoane infectate cu aceasta ciuperca mor in cele din urma, desi nu a fost posibil sa se demonstreze daca microbul a provocat decesele.

Category: njwc.info
Tags:

Lasă un răspuns

http://alfaakb.com

ソース
Meniu