Nicușor Miuț, condamnat la închisoare cu EXECUTARE în dosarul Heaven. Vezi ce pedepse au luat toți inculpații

  • njwc.info
  • decembrie 19, 2015
  • 0

Tribunalul Timiș a dat astăzi sentința în dosarul în care fostul director al Direcției Patrimoniu din Primăria Timișoara, Nicușor Miuț, și alți angajați ai instituției, au fost trimiși în judecată în dosarul clubului Heaven.

PRESSALERT.ro a dezvăluit încă din 2012  modul în care clubul Heaven, al omului de afaceri Dorin Epure, a exploatat ani de zile o suprafaţă de cinci ori mai mare ecât cea care apărea în contractul semnat cu Primăria Timişoara pentru spaţiul din zona Stadionului “Dan Păltinişanu”.

Cu toate că în dosar au fost cercetate mai multe persoane, inclusiv primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul insituţiei Ioan Cojocari, doar cinci persoane au fost trimseîn judecată de DNA în acest caz. Miuţ a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată alături de angajaţii muncipalităţii Petru Opra, Aurel Roşca Octavian, Valentin Marius Voicu şi Florin Chiriţescu. Chiriţescu a fost acuzat mărturie mincinoasă şi folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Prejudiciul adus Primăriei Timişoara stabilit de DNA este de 850.350 lei, echivalent a aproximativ 227.366 euro, sumă ce reprezintă avantajul patrimonial obţinut de SC Elaine S.R.L. Miuţ şi subordonaţii lui cî în 2003 au trucat licitaţia pentru baza sportivă pentru ca să fie siguri că va ajunge la firma lui Epure. Închirierea s-a făcut pe o perioadă scurtă de timp, la un preţ modic calculat de către inculpatul Opra Petru cu încălcarea normelor legale a unei părţi din acea bază şi prelungirea ulterioară pe o perioadă de cinci ani a contractului, fără licitaţie. Preţul a rămas acelaşi, extrem de scăzut. Toate acestea au condus la păstrarea beneficiului obţinut de societatea comercială care a utilizat în realitate o suprafaţă mai mare cu 12.168 mp decât cea menţionată în contract, fără a achita chiria aferentă acestei suprafeţe. În vederea recuperării prejudiciului, s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând celor cinci inculpaţi.

Nicușor Miuț a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare și interzicerea dreptul de a ocupa o funcție publică la 3 ani după punerea în libertate. Marius Voicu a primit 3 ani de închisoare cu executare. Petru Opra și Octavian Roșca au primit fiecare câte 3 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, iar Florin Chirițescu 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Timișoara.

Lasă un răspuns