Mizerie cu iz de demolare

  • njwc.info
  • ianuarie 15, 2016
  • 0

O casă situată lângă stația de tramvai de la Boul Roşu, care a început să fie demolată, atrage pe mai departe nemulțumirile arădenilor.

Cărămizi, ziduri sparte și foarte multă mizerie. Cam asta e imaginea de care au parte arădenii, zi de zi, oră de oră. E vorba de acei arădeni care așteaptă tramvaiul în stația de la Boul Roșu sau care doar trec prin zonă, prin acest nod important din municipiul nostru. Casa, care a început să fie demolată, se află la numărul 19, la ieșirea din sensul giratoriu de la Boul Roșu înspre centru, chiar lângă stația de tramvai de pe strada Tribunul Dobra.
Cititorii noștri, care ne-au at pe adresa redacției Jurnal arădean/Aradon, își exprimă nemulțumirea față de peisajul mizerabil ce li se arată chiar din stație. Ne-am deplasat și noi la fața locului să vedem cu ochii noștri. Şi iată tabloul: zidurile casei de la frontul stradal au început să fie dărâmate până la tocul ferestrelor, iar cele din interiorul fostului imobil au fost culcate deja la pământ. În curtea casei dărâmate a rămas în picioare doar anexa, unde, în urmă cu câteva luni, cineva părea a locui aici. Cu acte sau fără acte, de acum, „locatarii” imobilului cu pricina vor trebui să se mute de acolo, deoarece poarta care i-a apărat de privitorii indiscreți până acum, a căzut acum şi ea şi totul a rămas la vedere. Cum mai e completat tabloul? În jurul anexei, multă, foarte multă mizerie. Mizerie ce se întinde până la balustrada stației de tramvai.

Focar de infecție

„Eu folosesc tramvaiul foarte des și nu pot să trec cu vederea mizeria pe care suntem obligați să o vedem zilnic când așteptăm tramvaiul. Și da, suntem mai mulți arădeni nemulțumiți. Nu se poate ca această lucrare, dacă cumva se face ceva aici, să fie acoperită? Să nu fim nevoiți să vedem atâta mizerie și nepăsare. Din câte știu, lucrările trebuiesc acoperite cu o plasă specială pentru a proteja trecătorii. Mai mult, în curtea acestei case dărâmate acum se poate vedea și o anexă. Foarte murdară și plină de mizerii în jurul ei. Este un focar de infecție. Îi rugăm pe cei în măsură să facă ceva, vorbim totuși de centrul orașului. Suntem occidentali sau doar ne credem?”, ne spune iritată o arădeancă.

Autorizație de demolare

Am at reprezentații Palatului Administrativ, pe care i-am întrebat care este situația acestui imobil. „Acel spațiu este proprietate privată. Proprietarul acestui imobil deține autorizație de demolare”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Muncipiului Arad. Până aici totul bine. Clădirea era oricum în stare avansată de degradare, ea nemaifiind de ani buni locuită cu acte legale, doar de diferite persoane fără adăpost care s-au aciuiat acolo. Ce va urma însă nu pare să ştie nimeni şi nici să intereseze pe nimeni. Se va face ceva aici? Va rămâne teren de joacă pentru boschetari, vom avea vreun mic parc, hotel, supermarket sau pur şi simplu un teren viran?

Demolare sau nepăsare

Ce credem noi? Ce cred şi cititorii noştri: că această operațiune trebuia ascunsă vederii trecătorilor măcar cu o prelată de câțiva metri înălțime, pe tot frontul stradal. Dar așa cum ne-am obișnuit, până cineva nu se sesizează, se merge pe ideea „lasă că merge şi așa”. Dacă s-a început demolarea, cum rămâne cu realizarea unui perimetru de siguranță al șantierului? Verifică cineva aceste aspecte? Dă cineva amenzi dacă legislația în vigoare este încălcată?

Sursa: 

Lasă un răspuns

http://e-kirpich.kiev.ua

oncesearch.com

oncesearch.com/category/gonzo