Ministrul german al justiției: Violențele de la Koln împotriva femeilor au fost probabil planificate

  • njwc.info
  • ianuarie 10, 2016
  • 0

Ministrul german al justiției, Heiko Maas, a estimat – într-un interviu în cotidianul Bild – că este foarte probabil ca violențele fără precedent de la Koln împotriva femeilor să fi fost coordonate și planificate, relatează duminică AFP.

‘Când o asemenea hoardă se adună pentru a încălca legea, acest lucru pare, sub o forma sau alta, planificat. Nimeni nu mă va face să cred că nu a fost ceva coordonat sau pregătit”, a declarat Heiko Maas (social-democrat).

Aproximativ 379 de plângeri au fost depuse până în prezent în legătură cu violențele din noaptea de Anul Nou de la Koln, dintre care 40 % pentru agresiuni sexuale, potrivit poliției.

În noaptea respectivă, zeci de bărbați, acționând în bande, au agresat femei în plin centrul orașului, în mijlocul unei mulțimi masculine de circa o mie de persoane.

”Trebuie să clarificăm urgent cum de s-au putut întâmpla astfel de acte”, a subliniat ministrul german.

Chiar dacă sunt suspectați de către poliție și solicitanți de azil, ministrul a avertizat în legătură cu amalgamul cu toți refugiații care sosesc în țară. ”Este hazardat să se facă o legătură între originea unei persoane și înclinația sa de a încălca legea”, a spus ministrul, adăugând că statisticile arată că refugiații ”comit în proporție tot atâtea delicte ca și germanii”.

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns

http://coop-menkyo.jp/