Medicul arădean Otilia Ţigănaş ne vorbeşte despre pepenele roşu și criza de fiere

  • njwc.info
  • iulie 15, 2016
  • 0

Medicul arădean, Otilia Ţigănaş, a postat pe un material în care vorbeşte despre lubeniţă.

Lubenița, pepenele roșu, arbuzul, harbuzul. E plin sezon cu…!!

 

Este un fruct „full extrase” de minerale și vitamine, cu efect revigorant, diuretic, detoxifiant… Ce mai. E  bun la casa omului!

 

Eu însă vreau să vă atenționez asupra efectului său coleretic, despre care nu se știe tare. Coleretic, adică „bâzâie vezicula biliară”. Fierea. O enervează.

 

De obicei, oamenii a căror fiere „se strânge” de la pepenele roșu au aceeași reacție și la castravetele verde/proaspăt/crud.Nu musai și la pepenele galben.

 

Cum se manifestă povestea? Deseori atipic. Dureri de cap, amețeală, abdomen balonat, greață, diaree chiar, uneori vărsături. Și dacă ai să cauți atent în urmă, ai să găsești pepenele sau castravetele! Și nu întotdeauna faci legătura cu ele, fiindcă e mai logic să “acuzi” o sărmăluță, un ardei umplut, o varză, un cârnăcior, când pepenele pare atât de cuminte! Iar castravetele atât de dietetic. Bașca, la amețeală, tinzi să-ți măsori tensiunea și să-ți închipui că aceea e sursa, în timp ce savurezi o excelentă salată de castraveți proaspeți.

 

Aici, la acest subiect, trebuie să vă mai spun că tensiunea arterială  – fie mică, fie mare – este printre ultimele cauze ale amețelilor. Vezi continuarea pe: .

 

Lasă un răspuns

http://www.chemtest.com.ua

еще по теме