Mecanic al companiei EgyptAir, suspectat de plasarea unei bombe la bordul avionului rusesc prăbușit anul trecut în Sinai

  • njwc.info
  • ianuarie 30, 2016
  • 0

Un mecanic al companiei EgyptAir este suspectat că a plasat o bombă la bordul unui avion rusesc prăbușit în luna octombrie a anului trecut.

Vărul acestuia s-a alăturat Statului Islamic.

Însă, până acum, autoritățile egiptene au susținut public că nu au găsit nicio dovadă că avionul a fost doborât de avion.

Un oficial al companiei aeriene a negat că vreunul dintre angajaţii săi a fost arestat sau acuzat de ceva, iar un oficial al Ministerului de Interne din Egipt a spus, la rândul său, că nu a fost efectuată vreo arestare în acest caz, potrivit Adevărul.

Însă, informația aparține unor surse citate de Reuters care susțin că mecanicul a fost reţinut, alături de doi poliţişti şi un manipulator de bagaje, suspectaţi că l-au ajutat pe acesta să planteze bomba.

„După ce a aflat că unul dintre membrii săi are o rudă care lucrează la aeroport, Statul Islamic i-a dat acestuia o bombă într-o geantă de mână. I s-a spus să nu pună întrebări şi să pună bomba în avion”, potrivit surselor.

„Doi poliţişti sunt suspectaţi că au jucat un rol, închizând ochii la controalele de securitate. Însă există şi posibilitatea ca ei să nu îşi fi făcut treaba cum trebuie”, a explicat o a doua persoană.
Avionul care s-a prăbușit în Sinai a făcut 224 de vicime.

 

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns