Margareta Pâslaru și Marian Crișan – printre premianții Galei UARF

Niciun comentariu

Actrița și cântăreața Margareta Pâslaru și regizorul Marian Crișan s-au numărat printre premianții Galei Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF) ce a avut loc vineri, la București.

“Suntem o entitate clară, suntem o entitate limpede iar în ultimii ani prezența noastră în peisajul cultural este destul de activă”, a spus președintele UARF, Ioan Cărmăzan, în deschiderea galei.

Acesta a explicat că premiile UARF sunt acordate persoanelor care au o prezență remarcabilă în mediul cultural.

“UARF-ul nu este dependent de anul cinematografic. Încercăm să răsplătim oameni care reprezintă ceva în peisajul cultural (…) e o opțiune pur subiectivă”, a adăugat Cărmăzan.

Primul trofeu al serii, “Premiul de excelență pentru întreaga activitate”, i-a fost acordat Margaretei Pâslaru.

“Această onoare mă duce cu gândul la toți regizorii de film, teatru și televiziune care m-au ales, toți compozitorii cu care am lucrat”, a spus ea, menționând întreaga echipă din spatele realizării unui film. “Absolut fiecare a contribuit cumva la această longevivă activitate”, a afirmat artista, adăugând că anul acesta împlinește 59 de ani de carieră.

Un alt premiu pentru întreaga activitate i-a revenit actorului Remus Mărginean, în timp ce premiul pentru regie i-a fost acordat lui Marian Crișan.

“Am copilărit cu filmele la care unii dintre dumneavoastră probabil ați lucrat (…) Poate ar trebui să fim mai solidari, mai uniți, pentru că avem un motiv pentru asta — cinema-ul”, a spus Marian Crișan.

Premiul pentru critică de film i-a fost acordat lui Ioan Pavel-Azap iar premiul pentru actorie — rol feminin — Iuliei Dumitru. Premiul UARF pentru actorie — rol masculin i-a revenit lui Nicodim Ungureanu iar premiul pentru imagine — debut, lui Pătru Păunescu, pentru “Doar cu buletinul la Paris”, de Șerban Marinescu.

Premiul “Tânără speranță — actorie” i-a revenit Ralucăi Aprodu, iar trofeul UARF pentru imagine, lui Liviu Mărghidan.

Premiul UARF pentru scenografie i-a fost acordat lui Mihai Dorobanțu iar premiul de excelență pentru întreaga activitate, regizorului Adrian Istrătescu-Lener.

Regizoarea Cristina Iacob a primit premiul “Pentru succes de box office la film românesc de debut” pentru producția”Selfie”, care a avut peste 100.000 de spectatori.

“Premiul pentru cel mai prolific producător de film și televiziune din România” i-a fost acordat lui Adrian Sârbu.

Crinei Tofan i-a fost acordat, în cadrul galei, un premiu special pentru rolul “Ema la 12 ani”, în filmul “Live” de Vlad Păunescu.

De asemenea, în cadrul galei UARF, actrița și cântăreața Ileana Șipoteanu a primit “Premiul de Excelență cu prilejul împlinirii a 30 de ani de activitate artistică”.

 

 

 

 

Sursa: 

Category: njwc.info
Tags: , , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu