Ludovic Orban are dubii că în sală erau 287 de parlamentari la votul privind pensiile speciale: “Se pare că Valeriu Zgonea o depăşeşte în măiestrie pe Roberta Anastase”

Niciun comentariu

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că are dubii că în sală erau 287 de parlamentari, la votul privind pensiile speciale ale aleşilor, câţi a numărat Valeriu Zgonea, însă precizează că nu poate dovedi acest lucru, astfel încât PNL nu poate contesta votul.

se referă la cele două voturi date de plen – primul pentru modificările aduse de Comisii şi al doilea pentru lege în ansamblu. La primul vot, s-au exprimat prin vot aproximativ 310 parlamentari, în timp ce la al doilea vot s-au exprimat puţin peste 290. Această diferenţă este greu de explicat, susţine Orban, în condiţiile în care parlamentarii PNL, în număr de 90, nu au votat.

“La votul final asupra legii ne-am ridicat din sală şi am plecat, 90 de parlamentari PNL. În opinia mea este foarte greu de crezut că, după ce la votul anterior au fost 304 voturi pentru, 2 împotrivă şi vreo 7 abţineri, puteau rămâne în sală 287 de parlamentari după retragerea din sală a 80-90 de parlamentari ai PNL“, a spus Orban.

Liberalul a precizat că PNL nu poate “dovedi” acest lucru, astfel încât nu poate fi contestat votul. Ludovic Orban a declarat că situaţia este asemănătoare cu cea din 2010, la votul asupra Legii pensiilor, când preşedintele Camerei de atunci, , a fost acuzată că a numărat greşit, adăugând voturi “pentru” astfel încât legea să fie adoptată, deşi în sală nu era cvorum. Atunci, CCR a decis că nu se poate pronunţa asupra unor astfel de cazuri şi să decidă câţi parlamentari erau, în realitate, în sală.

 

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

еще по теме

http://kompozit.ua
Meniu