Lovitură TERIBILĂ pentru românii din Germania. Legea s-a adoptat, românii îşi pot lua adio de la AJUTOARE SOCIALE

Niciun comentariu
Germania inchide robinetul ajutoarelor sociale pentru strainii care nu muncesc
  Dacă nu muncesc, românii din Germania nu vor mai avea dreptul la ajutoare sociale în această ţară, timp de cinci ani. În această săptămâna guvernul federal german a adoptat legea, ea fiind valabilă pentru toţi cetăţenii UE care se găsesc în Germania.

La începutul lui decembrie 2015, Tribunalul Federal Social a decis că regiunile germane sunt obligate să plătească ajutoare sociale migranţilor şomeri, cetăţeni ai ţărilor din UE, care se află pe teritoriul ţării de mai mult de 6 luni, indiferent că au muncit sau nu. Această decizie nu a fost deloc pe placul ministrului german al Muncii şi Protecţiei Sociale, notează Deutsche Welle, citata de .

La câteva zile după aceea decizie, ministrul a spus că are în vedere o lege care să îngrădească dreptul la plata ajutoarelor sociale anumitor categorii de persoane.

„Nu se poate că regiunile să aibă grijă necondiţionat de străinii din UE care nu dispun de resurse. Noi suntem datori să-i ajutăm să nu ajungă în această situaţie”, spunea atunci Andrea Nahles. „Regiunile au şi-aşa multe pe cap de când cu problema refugiaţilor”.

Iată că acum ministrul are un plan care să rezolve această situaţie. Conform mai multor publicaţii germane, săptămâna viitoare, în Berlin, se va vota o lege concepută de ministerul Muncii. Aceasta prevede un termen de cinci ani în care anumiţi oameni nu mai au dreptul la primirea de ajutoare sociale.

Asta înseamnă că, dacă un străin din UE nu a lucrat în Germania în ultima vreme sau nici măcar în urmă cu mai mulţi ani, nu va avea dreptul să primească ajutoare sociale. Cetăţenii UE care locuiesc în Germania vor avea acest drept de-abia după cinci ani sau, după cum spune ministrul, „când integrarea lor în Germania se va fi încheiat”.

Conform datelor Biroului german de Muncă, în ianuarie 2016 existau 57.000 de români care primeau ajutoare sociale de la statul german. Muţi dintre ei muncesc, dar câştigă atât de puţin încât primesc o compensaţie financiară din partea statului, sub formă aşa-numitului paragraf Harz 4. Totuşi, presă germană semnaleza că numărul celor care primesc ajutoare sociale este „suspect de mare”.

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

http://pills24.com.ua

http://www.salon-svadebny.com.ua

Этот интересный интернет-сайт на тематику www.velotime.com.ua. Meniu