Legea privind indemnizaţia pentru mame a fost promulgată. Care sunt noutățile

  • njwc.info
  • aprilie 21, 2016
  • 0

Legea privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor a fost promulgată de preşedintele Klaus Iohannis. Asta cu toate că primul-ministru Dacian Cioloş a spus că nu sunt bani până la rectificarea bugetară.

„Am promulgat Legea privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, o lege foarte importantă pentru România. Le-am solicitat premierului și ministrului Muncii să aplice cât mai repede această lege și să nu trateze indemnizația pentru mame într-un mod contabil. Am subliniat, totodată, importanța eliminării inechităţilor din domeniul salarizării bugetarilor. Există o mare așteptare pentru creșterea salariilor, iar Guvernul, alături de sindicate și de ceilalți actori implicați, trebuie să găsească soluțiile necesare”, a scris preşedintele pe pagina de Facebook.

Proiectul de lege care elimină plafonul maxim al indemnizației lunare pentru creșterea copilului a fost adoptat în Camera Deputaților în luna martie. Indemnizația va fi acordată până când copilul împlinește doi ani, respectiv trei ani în cazul celor cu handicap. De concediu pentru creşterea copilului beneficiază persoanele care timp de doi ani au realizat minim 12 luni venituri supuse impozitului.

 

Lasă un răspuns