Karl Lagerfeld, controlat de fiscul francez: câte milioane de euro a uitat să declare vestitul creator de modă

Niciun comentariu

Nu mai puţin de 20 de milioane de euro ar fi încercat să sustragă de fiscul francez creatorul de modă Karl Lagerfeld, notează Daily Mail, citând publicaţia franceză L’Express.

Investigaţia autorităţilor franceze a vizat librăria 7L pe care Lagerfeld a deschis-o la Paris în 1999. Magazinul se pare că este o afacere care nu face decât să ducă la pierderi financiare şi, de aceea, nu s-au mai plătit taxe şi impozite în ultimii ani. Conform presei franceze, în librărie ar funcţiona şi un studio foto deţinut de o firmă britanică, iar aceasta ar încasa veniturile obţinute din vânzarea fotografiilor realizate chiar de Lagerfeld, care este pasionat şi de fotografie.

Autorităţile franceze suspectează că tranzacţiile în străinătate permiteau ascunderea activităţii profesionale nedeclarate, prestată de creatorul de modă. Lagerfeld este pasionat de fotografie.

Fiscul francez este interesat şi de activitatea a două companii de investiţii deţinute de Lagerfeld. Un purtător de cuvânt a declarat în numele designerului că acesta nu doreşte să vorbească despre ancheta autorităţilor franceze.

Sursa:

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu