Izolarea Qatarului: Rusia neagă orice amestec, Israelul vede o ocazie

Niciun comentariu

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a negat luni orice amestec al Moscovei în decizia unor țări arabe de a rupe relațiile diplomatice cu Qatarul, transmite Xinhua. Într-o conferință de presă, Lavrov a declarat că “este o problemă care ține de relațiile bilaterale între țările respective. Nu ne amestecăm în astfel de decizii, deși suntem suspectați că ne-am afla în spatele oricărei evoluții din lume. Dar vă asigur că nu este adevărat”.

Arabia Saudită, Bahrainul, Emiratele Arabe Unite și Egiptul au anunțat luni încetarea relațiilor cu Qatarul, acuzând regimul de la Doha că susține terorismul internațional. Libia, Yemenul și Maldivele s-au raliat mișcării de izolare a Qatarului.

Israelul consideră că ruptura dintre monarhiile din Golf și Qatar deschide calea cooperării cu statele arabe în combaterea terorismului, informează AFP. Ministrul de externe Avigdor Lieberman a declarat luni în parlamentul israelian că izolarea Qatarului “este o nouă ilustrare a faptului că până și statele arabe înțeleg că pericolul real pe scena regională nu vine din partea Israelului, a evreilor sau a sionismului, ci din partea terorismului”. Șeful diplomației israeliene a reamintit că președintele american Donald Trump a vorbit recent în Arabia Saudită despre o coaliție împotriva terorismului, iar Israelul este deschis unei astfel de cooperări.

AFP notează că Israelul este în primul rând preocupat de susținerea de către Qatar a mișcării islamiste Hamas, care controlează Gaza și care este considerată de statul evreu o organizație teroristă, scrie .

 

Category: njwc.info
Tags: , , , ,

Lasă un răspuns

別れさせ屋 宮城

www.renault.niko.ua

http://cl24.com.ua
Meniu