Ion Cristoiu, despre cazul familiei de români din Norvegia căreia i-au fost luați cei 5 copii: Norvegienii au ajuns cu subtilitățile de civilizație până acolo încât se supun unor legi care interzice și uitatul urât la copil

  • njwc.info
  • ianuarie 12, 2016
  • 0

În contextul scandalului iscat între familia Bodnariu și statul norvegian, după ce Protecția Copilului din acea țară a luat copiii cuplului din România pe motiv că erau tratați cu brutalitate, Ion Cristoiu amintește diferențele dintre români și norvegieni.

”Am istorisit undeva cu ani în urmă că, în postura de fiu de ţăran fiind, am cunoscut pe pielea mea învăţătura străbună, venită din trecut o dată cu behăitul jalnic al Mioriţei:
Bătaia e ruptă din Rai.

În cazul meu nu era vorba de o palmă la fund, cum zic azi tăticii şcoliţi pe Internet, nici măcar de un tras de ureche, botezat urecheală, ci de ditamai parul”, spune Ion Cristoiu, care adaugă că primea bătaie dintr-un dublu motiv: pentru că făcuse o boacănă și pentru că n-o ”rupea” la fugă după primele lovituri.

Cristoiu afirmă că și-a reamintit aceste lucruri pentru a-și închipui cum ar fi reacționat autoritățile din Norvegia dacă întâmplarea s-ar fi petrecut acolo.

”Ar fi dus-o pe maică-mea direct la Psihiatrie, unde studenţilor le-ar fi fost prezentată drept un caz ţinînd de Omul de Neanderthal. Iar pe mine, sînt sigur, m-ar fi luat în custodie, făcînd în aşa fel încît toată viaţa nici măcar fotografia maică-mi să n-o văd, ca să nu mă stresez”, mai afirmă Cristoiu. El mai precizează că, prin urmare, întreaga lui experiență de viață e una neaoșă, românească.

Norvegienii au ajuns cu subtilitățile de civilizație până acolo încât se supun unor legi care interzice și ”uitatul urât” la copil, arată jurnalistul pe blog.

Omul de presă mai spune că sub semnul acestei înțelegeri a unor legi din alte state pe care românii, ”aflaţi faţă de ţările respective pe undeva prin Evul Mediu”, a rămas surprins de amploarea subiectului în România.

”E drept – zice tatăl copiilor, brav român, pe la televiziunile care-i culeg lacrimile în căușul ratingului – le-am dat acolo o palmă la fund, dar asta nu înseamnă să mi-i ia”, relatează Ion Cristoiu.

Gazetarul este de părere că presa românească s-a năpustit asupra autorităților din Norvegia și a făcut presiune asupra celor din România pentru a lua poziție oficială față de norvegieni.

Autoritatea pentru Protecția Copilului din statul nordic menționat anterior este o instituție independentă de executivul de la Oslo. Prin urmare, singura care poate soluționa problema copiiilor luați din sânul familiei este justiția din Norvegia.

”De ce nu face nimic Guvernul norvegian? – se revoltă ziariștii noștri, cei care ar trebui să știe mult mai bine decît nea Gigel de la Sculărie- că unei instituții independente prin lege într-o democrație nu-i poate ordona nimeni”, menționează Ion Cristoiu.

Jurnalistul propune un exercițiu de imaginație:

”Imaginaţi-vă că-n România de azi vine unul din junglă şi, potrivit tradiţiei sale din străbuni, se plimbă în p…a goală prin Bucureşti.

Autorităţile îl iau pe sus şi-l amendează.
Ce se va întîmpla în junglă?
Babuinii vor protesta indignaţi:
– Cum adică, n-are voie omul să umble în p…a goală pe stradă?!”, conchide Ion Cristoiu.

 

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns

http://best-cooler.reviews/

http://best-cooler.reviews

www.designedby3d.com/product-category/overwatch/d-va/