Ion Cristoiu: „Dacă propunerea PNL a fost o diversiune menită a ascunde că Guvernul e de fapt un Guvern PNL sub acoperire?”

  • njwc.info
  • februarie 2, 2016
  • 0

Ion Cristoiu vorbește în postarea zilnică de pe despre posibilitatea ca Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, să fie, de fapt, un Guvern PNL sub acoperire.

În contextul propunerii de organizare a alegerilor locale în două tururi, prim-ministrul Cioloș a purtat discuții cu reprezentanții partidelor politice, cu scopul de a ajunge la un consens. Cu toate acestea, sfatul premierului pentru liberali, cei care au făcut această propunere, este de a rezolva problema în Parlament.

Jurnalistul Ion Cristoiu vorbește despre alternativele pe care Cioloș le-ar fi avut, de la a da o Ordonanță de Urgență, a-și asuma răspunderea pe o lege privind modificarea Legii electorale sau să trimită în Parlament, cerând procedura de urgență, un Proiect de lege asumat de Guvern.

Ceea ce găsește Cristoiu intrigant este reacția PNL, exprimată prin vocea lui Vasile Blaga. „Te-ai fi aşteptat ca PNL, prin Vasile Blaga să tune şi să fulgere, să anunţe că nu mai sprijină Guvernul Dacian Cioloş, ba chiar să ameninţe cu o Moţiune de cenzură”, precizează jurnalistul.

Cu toate acestea, liberalii au anunțat că vor alegea calea parlamentară, exact cum i-a sfătuit Dacian Cioloş.

Jurnalistul are mai multe variante de răspuns pentru această reacție:

1) PNL a încercat marea cu degetul. Ceva în genul încercării unui delicvent de a fura poşeta unei cucoane. Cucoana s-a prins şi delicventul o ia din loc, zicîndu-şi că oricum poşeta putea să n-aibă nici un ban.
2) PNL ştie că decizia e a lui Klaus Iohannis.Nu îndrăzneşte să se ridice împotriva Imperatorului de la Cotroceni, Stăpînul Binomului.
3) Propunerea PNL a fost de fapt o diversiune pusă la cale împreună cu Klaus Iohannis şi cu Dacian Cioloş. După refuzul lui Dacian Cioloş nimeni nu mai poate suspecta Guvernul Cioloş că e de fapt un guvern PNL în travesti. Ba mai mult, se poate avansa teza unui Guvern PSD.

Cristoiu se pune în pantofii lui Liviu Dragnea, afirmând că „dacă aş fi Liviu Dragnea, reacţia PNL m-ar pune pe gînduri. Şi m-aş întreba unde, cînd şi cum va lovi, mortal PSD, Guvernul Dacian Cioloş.”

 

 

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns