Înving războiul (negru) prin sportul alb: povestea impresionantă a tenismenilor sirieni

  • njwc.info
  • martie 6, 2016
  • 0

Războiul are capacitatea de a distruge orice întâlneşte în cale şi să arunce o ţară întreagă în colaps. Dar există şi poveşti impresionante.

O astfel de poveste le aparţine şi jucătorilor din echipa de Cupa Davis a Siriei, care continuă să-şi reprezinte ţara în ciuda impedimentelor evidente de care au parte, conform Punto de Break.

Centrul de tenis din oraşul Aleppo, unul dintre cele mai importante din regiune, a fost complet ras de pe faţa pământului, dar patru jucători sirieni fac eforturi supraumane pentru a-şi reprezenta ţara în competiţiile internaţionale.

Cel mai bun jucător

Este vorba despre Amer Naow, Bruno şi Marc Abdelnour şi Kareem Allaf. Chiar dacă nu au rezultate impresionante în circuitul ATP, ei ies în evidenţă cu poveştile lor. Marc Abdelnour este cel mai bun jucător sirian în ultimii trei ani, însă războiul l-a determinat să-şi schimbe priorităţile.

„La începutul crizei, am crezut că totul se va încheia destul de rapid. Mulţi dintre noi credeau asta. Dar acum ştim că nu va fi un final în viitorul apropiat. Chiar poţi simţi disperarea oamenilor mai mult decât înainte. În Aleppo, de cele mai multe ori, nu au apă sau electricitate. Încerci să eviţi să ieşi afară şi stai în locuri sigure, cum ar fi casa ta, dar nici aici nu eşti în siguranţă.

O viață nouă

Casa ta s-ar putea prăbuşi în fiecare zi. A noastră încă rezistă, dar poate fi distrusă mâine. Toată lumea încearcă să plece de acolo”, a relatat Marc Abdelnour. El este însă un caz fericit. Are şi paşaport canadian şi a plecat alături de fratele său pentru o viaţă nouă, la Montreal. Se gândeşte însă la cei de acasă cu îngrijorare. „Ai nevoie de e în afara Siriei care te pot ajuta să-ţi construieşti o viaţă nouă. În caz contrar, eşti la mila altor ţări”, oftează Abdelnour.

Anul trecut, echipa Siriei a călătorit în Malaiezia pentru a juca cu Cambodgia, Vietnam, Turkmenistan şi Arabia Saudită, reuşind şi două victorii. Echipa s-a salvat de la retrogradarea în Grupa Mondiala IV, iar acum se pregăteşte în exil, în Beirut.

„Pentru prima dată, am simţit că ţara noastră se află în mijlocul unui război. A fost o greutate pe inima noastră. Ne simţeam emoţionaţi, ştiind prin ce trec oamenii de acasă. N-am avut pic de pregătire, dar am jucat cu inima”, a mai spus Marc Abdelnour, potrivit Punto de Break.

sursa: ; foto: 

Lasă un răspuns