Începe Jihadul: Primii musulmani agresaţi în Capitala României

  • njwc.info
  • aprilie 2, 2016
  • 0

Două tinere din Siria au fost agresate în București pentru că purtau veşminte musulmane. Părinţii fetelor nu-i judecă pe agresori şi pun incidentul pe seama teribilismului şi lipsei de educaţie. Însă autorităţile s-au sesizat din oficiu şi vor să-i prindă pe agresori – trei băieţi şi două fete.

Incidentul s-a petrecut ziua în amiaza mare la intersecţia dintre Calea Moşilor şi strada Eminescu, o zonă intens circulată.

Tatăl unei dintre tinere a povestit pentru Digi24 ce s-a întâmplat: „Au început să strige după ele: ISIS, terorişti, aveţi bombe!. Fetele au evitat să discute cu ei şi au schimbat direcţia, dar s-au întors după ele. A venit unul din băieţi şi a încercat să-i ia hijabul de pe cap. S-au zgâriat, s-au lovit. Au nişte semne pe faţă şi pe mâini zgârieturi, dar nu ştiu dacă au folosit ceva ascuţit sau pur şi simplu de la unghii. Fetele erau foarte speriate, galbene la faţă, pe hainele lor era sânge”.

Într-un târziu, un trecător a sărit în ajutorul lor şi i-a gonit pe agresori, a spus tatăl uneia dintre fete. El pune însă incidentul pe seama lipsei de educaţie a agresorilor. Și speră să nu se mai repete.

Eu consider că este un caz mai…de puşti, nu este ceva organizat. Aici este o lipsă de educaţie, lipsă de cultură a acestor puşti. Este diferenţă foarte mare între acest Stat Islamic şi musulmani. Noi suntem primii care suntem victimele organizaţiei Stat Islamic”, a declarat bărbatul.

Părinţii fetelor nu vor să depună plângere. Le este teamă că ar putea să -şi expună astfel copiii unor noi agresiuni. Chiar şi în lipsa plângerii, cazul este în atenţia autorităţilor.

Loviri şi alte violenţe sunt infracţiunile pentru care procurorii au deschis dosar penal. Cele două tinere de origine siriană au fost agresate de cinci persoane.

Şi comunitatea musulmană din România condamnă incidentul.

Cei care au făcut acest lucru nu cunosc adevărul. Există agresiuni pe stradă. Sunt femei care au batic şi sunt agresate. Fac plângeri la noi. Au fost agresate verbal, unele cu mâna. Unele erau trase de hijab, de batic, unele de haine”, a declarat pentru Digi24 un reprezentant al Asociației Islamul Azi.

În acest caz, procurorii şi poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi au câteva piste care speră să-i conducă la cei cinci agresori.

sursa: ;

Lasă un răspuns

https://220km.net