Grav incident de securitate pe Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni

  • njwc.info
  • iunie 12, 2016
  • 0

Grav incident de securitate pe Aeroportul Henri Coandă, din Otopeni! Zeci de călători, care veneau din străinătate, au ocolit punctul de control al Poliţiei de Frontieră. Iar când oficialii au realizat breşa de securitate, era deja prea târziu şi mulţi dintre călători ieşiseră din aeroport.

Circa 180 de pasageri ai unei curse low-cost, care a aterizat marți pe aeroportul internațional Otopeni, au fentat, fără să vrea, controlul de securitate, obligatoriu.

„Este vorba de o cursa charter care a sosit la Otopeni din directia CORFU și a facut escala la Cluj. Pasagerii au fost transportati de la avion la sosiri interne”, a declarat FABIAN BĂDILĂ , purt[torul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Unul dintre pasagerii cursei a povestit pe Facebook că şoferul autobuzului care i-a transportat de la avion la terminalul sosiri nu ştia de unde vine avionul. Aşa că l-a întrebat pe unul dintre pasageri, care i-a spus că au plecat din Cluj. Astfel, în loc să fie duşi la terminalul sosiri internaţionale, unde se face controlul documentelor, au fost lăsați la sosiri interne, unde nimeni nu e verificat.

„Ca urmare a acestui fapt, politistii de frontiera s-au sesizat si efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu”, a adăugat Bădilă.

Poliţia de Frontieră spune însă că, deşi s-a produs o breşă în sistemul de securitate, nu există niciun pericol. Și asta pentru că toţi călătorii fuseseră verificaţi de autorităţi în momentul îmbarcării în avion.

sursa: 

Lasă un răspuns