Gigi Becali, amintiri din pușcărie: Oamenii mă iubeau și mă ajutau din dragoste. Directorul nu mă lăsa să mă duc la biserică pentru că era un om de nimic, dar preotul m-a ajutat

Niciun comentariu

Gigi Becali l-a băgat în belea pe duhovnicul său. Potrivit unor surse din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor, parohul de la Jilava, Dumitru Beşleagă, face obiectul unor verificări după ce Gigi Becali a făcut unele declaraţii publice potrivit cătora viaţa lui la închisoare ar fi fost mai uşoară, cu ajutorul părintelui.

Se pare că Parohul de la Biserica din Penitenciarul Jilava îl mai ajuta pe Becali și chiar îi mai dădea câte un pahar de vin din când în când, lucru interzis de regulament. Acum, acesta este anchetat de către superiori pentru a se stabili ce s-a întâmplat mai exact în perioada în care Becali a fost după gratii, informează B1 TV.

Declarațiile lui Becali i-au supărat și pe deținuți. Se pare că după toate câte a povestit acesta, regilile din penitenciar s-ar fi însăprit, lucru care i-a nemulțumit pe cei care au rămas după gratii.

”Am primit un păhărel de vin la împărtășanie! După ce iei Sfânta Împărtășanie, bei o gură de vin că așa se face la toată lumea. Ei au făcut lucrul ăsta (deschiderea anchetei)  după ce i-am spus directorului că face abuz în serviciu și nu respectă legea și ne vom război. El a zis ”toată secția se duce la Biserică, numai Becali stă singur ca un câine”. Preotul venea și mă împărtășea în fiecare duminică la celulă.

De ce nu face ANP o comisie și o anchetă să vadă cum își permitea directorul Stroie să nu mă lase să mă împărtășesc. Eu am liber la credința mea!

Nu avea ce să-mi facă pentru că e un om de nimic și a găsit răutatea asta: cei de pe secția mea se duceau la biserică și pe mine nu mă lăsa. Mi-a spus preotul: ”nașule, directorul nu vrea să te lase la biserică, dar eu sunt preot; pe mine nu mă interesează gradul”. În loc să caute răul, ei caută binele să-l pedepsească”, a povestit Gigi Becali pentru B1 TV.

El a mai povestit că directorul nu l-a lăsat să aibă nici măcar o candelă în celulă, dar un angajat l-a ajutat și i-a ascuns o candelă pentru a o avea. ”Un băiat a spus <<vezi că ți-am ascuns candela și dacă mă dă afară o să mă mândesc că m-a dat afară pentru că i-am dat candelă lui Becali>>”.

Becali a mai povestit că preotul și colegii săi din secție îl ajutau pentru că și el era un om bun și-i ajuta pe ceilalți: ”Dragostea! Ea nu ține cont de nimic, nu are frică, trece prin toate. Oamenii mă iubeau și-mi făceau lucrurile alea din dragoste. Am spus la un preot că nu am putut să fiu smerit în temniță și mi-a zis că ”trebuie să fii smerit lui Dumnezeu, nu oamenilor; oamenilor trebuie să le fii demn”. Eu nu trebuia să fiu smerit directorului, ci să lupt contra nedreptărilor.

Mi-a a dat instanta telefon mobil și le-am spus și lor să facă și ei cerere. Am chemat șeful de secție și le-am dat cererile. Eu de ce să am telefon și ei nu? Și le-au dat și lor după trei zile”.
Gigi Becali s-a mai plâns că nu se respectă dreptul deținuților de a primi zile de libertate pentru a fi alături de familiile lor, deși acest drept este prevăzut de lege.

”Ce bărbat să mai fie ăla care nu-și vede nevastra trei ani în dormitorul lui?”, a întrebat becali.

 

 

Sursa: 

Category: njwc.info
Tags: , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Meniu