Funcţionari din Primărie, cercetaţi penal

  • njwc.info
  • noiembrie 19, 2015
  • 0

Potrivit anunţului făcut de procurori, „Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu constând în aceea că funcţionari din administraţia publică locală, precum şi angajaţi ai unor societăţi comerciale şi-au îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu în legătură cu lucrările de reabilitare a străzii Eftimie Murgu din municipiul Arad, provocând o pagubă. În legătură cu aspectele menţionate s-a format un dosar penal, urmând să se efectueze cercetări în vederea stabilirii circumstanţelor comiterii infracţiunii şi a identificării tuturor persoanelor responsabile”. Tăvălugul a pornit în urma unui material apărut în presa locală. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE. Reacţia Primăriei Arad

În urma anunţului făcut de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad, reprezentanţii municipalităţii au trimis un material în care îşi exprimă punctul lor de vedere.
„În luna aprilie 2015 pe strada Eftimie Murgu a fost predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de amenajare piste de biciclete, prevăzute a se realiza prin extindere cu 1.20 m în ambele părţi ale carosabilului. Pe parcursul execuției, urmare a verificărilor desfășurate de reprezentanții municipalității cu privire la calitatea lucrării, s-au constatat abateri de la parametri de planeitate a asfaltului pistei și s-a solicitat constructorului refacerea întregului strat de uzură al pistelor și aducerea la condițiile de calitate prevăzute în contractul de lucrări. În data de 17.09.2015 Primăria Municipiului Arad a primit o petiție din partea a 42 de cetățeni locatari ai străzii Eftimie Murgu, care au solicitat municipalității refacerea integrală a carosabilului pe stradă, urmare a degradării acestuia în timp. Cităm din petiție: «Problema care ne preocupă este legată de starea clădirilor aflate pe strada Eftimie Murgu datorită circulației pe această stradă a autovehiculelor cu o masă mai mare de 3,5 to. Datorită circulației intense, cu viteză, a autocamioanelor mai mari de 19,7 to, majoritatea clădirilor au fisuri care, cu trecerea timpului, devin tot mai vizibile și mai mari, fapt care afectează rezistența acestora.
În prezent, pe strada noastră sunt porțiuni întregi de drum pline de denivelări, iar datorită acestor denivelări și a vitezei cu care circulă pe această stradă autovehiculele cu masă mai mare de 3,5 to clădirile noastre ai de suferit.». Urmare a acestei solicitări, în data de 12.10.2015 s-au finalizat documentele administrative conform procedurilor legale, fiind emisă comanda pentru reparația carosabilului pe strada Eftimie Murgu. Precizăm că lucrările nu au fost încă recepționate”, spun cei de la Primăria Municipiului Arad.

sursa aradon.ro

Lasă un răspuns

220km.net

https://topobzor.info