Fumătorii vor avea de „înghiţit“ imagini şi mai şocante pe pachetele de ţigări

  • njwc.info
  • decembrie 2, 2016
  • 0

Pachetele de tigari vor fi modificate in mai putin de doua luni, iar pe ele vor aparea imagini si mai greu de privit.

tigari

Pe ambele parti si vor fi tiparite mesaje clare despre pericolul la care se expun fumatorii. Fotografiile vor ilustra forme grave de cancer in gat sau la plamani, sicrie, dar si copii bolnavi. Iar tigarile cu arome vor fi si ele interzise.

Acesta este plamanul unei interventii chirugicale pentru cancer pulmonar. Cand deschizi toracele…asa arata plamanul. Mesajul este: fumatul cauzeaza 9 din 10 cancere pulmonare.

Acestea sunt doar cateva din imaginile si mesajele care vor acoperi mai mult de jumatate din pachetul de tigari: „Fumatul poate ucide fatul nenascut”, „Fumatul blocheaza arterele”, „Fumatul dauneaza plamanului”, „Fumatul creste riscul de orbire” . In acest fel, autoritatile vor ca fumatorii sa fie mai bine informati cu privire la efectele fumatului.

Doctor Magdalena Ciobanu: „Avertismentul nou ocupa 65% din suprafata pachetului. Imaginile sunt mai dure. Au fost selectate in urma unui sondaj realizat in toate tarile Uniunii Europene.

Daca pana acum comerciatii puteau evita sa afiseze imaginile greu de privit, in vitrine, in mai putin de doua luni, fumatorii vor fi nevoiti sa priveasca pictogramele deloc placute pe ambele fete, care evident nu vor mai putea fi ascunse printre rafturi.

Comerciant: „O parte din clienti imi cer pachete de tigari sa nu aiba poza urate pe spate, le aleg.

In , pe partile laterale ale pachetului, fumatorii nu vor mai gasi informatii referitoare la continutul de gudron, nicotina si monoxid de carbon, ci mesajele unice : „Fumatul ucide” si „fumul de tigara contine peste 70 de substante care cauzeaza cancer”.

Pachetele care se mai gasesc in magazinele din Romania vor mai putea fi vandute doar pana pe 20 mai 2017. De asemenea, dupa 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial a noii legi a tutunului, trebuie sa dispara de pe piata produsele din tutun cu arome de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie.

Schimbari vor fi si la tigarile mentolate, apreciate in special de femei. Acestea vor mai putea fi cumparate pana in 2020.

sursa: 

Lasă un răspuns

www.velotime.com.ua

poliv.ua

В интеренете нашел полезный интернет-сайт с информацией про https://showroom-kiev.com.ua.