Exceptarea de la plata cheltuielilor a copiilor sub 7 ani, o propunere inacceptabilă pentru ULAL Arad

  • njwc.info
  • iunie 11, 2018
  • 0

Uniunea Locală a Asociaţiilor Locative (ULAL) Arad reacţionat după ce la Senat a fost înregistrată o altă propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 230/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari.

Potrivit ULAL Arad, „prin aceasta se dorește exceptarea de la plata:

  1. cheltuielilor pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin asociaţia de proprietari, a copiiilor cu vârste până la 7 ani
  2. cheltuielilor pe consumuri individuale, a copiiilor cu vârste până la 7 ani
  3. a jumătate din cheltuielile pe consumuri individuale, pentru copiii între 7 și 14 ani.”

„Cheltuielile pe beneficiari, aferente serviciilor individuale ale proprietarilor, dar gestionate financiar prin intermediul asociației de proprietari, sunt cheltuielile aferente serviciului de salubrizare care conform legislației se repartizează la numărul de persoane. Copiii sunt incluși la numărul de persoane indiferent de vârstă.
Cheltuielile pe consumuri individuale sunt consumuri contorizate care nu pot fi diminuate în nici un fel și nu pot fi plătite parțial.
De asemenea, se urmărește și reamplasările de ziduri dintre apartamente alăturate și dintre apartamente și proprietatea comuna printr-o simplă declarație pe proprie răspundere, avizată doar de comitetul executiv. Bineînțeles, în realitate, reamplasările zidurilor dintre apartamente se pot face doar cu modificarea acordului de asociere al asociației de proprietari și cu modificările cadastrale ale Cărții Funciare Individuale, iar reamplasările zidurilor dintre apartamente și proprietatea comună se pot face doar cu modificarea acordului de asociere, realizarea reapartamentării întregului condominiu și modificările cadastrale ale Cărții Funciare Colective”, se arată într-o informare a ULAL Arad.

Reprezentanţii ULAL Arad susţin că inițiatorii proiectului legislative (Ioan Cristina – senator PNL, Marius-Petre Nicoară – senator PNL, Cornel Popa – senator PNL și Cătălin Dumitru Toma – senator PNL) „au scris o expunere de motive nerațională și eronată din care rezultă că nu cunosc și/sau nu înțeleg ceea ce doresc să modifice”.

„Uniunea Locală a Asociațiilor Locative Arad consideră că propunerile pe lângă că sunt neaplicabile și nedrepte, sunt absolut discriminatorii și profund neconstituționale, și au un singur efect acela de a cauza conflicte între vecini și a îngreuna funcționarea asociației de proprietari. ULAL Arad nu este de acord și nu susține modificările propuse, și a trimis deja acest punct de vedere Senatului României, prin care insistă să renunțe și să retragă propunerile legislative B285/2018”, a declarat Dorina Lupșe, președinte ULAL Arad.

Lasă un răspuns