Diplomatii rusi sufera de „MOARTE SUSPECTA”!

  • njwc.info
  • martie 7, 2017
  • 0

In mai putin de cinci luni, „au murit sapte diplomati rusi. Cu exceptia unuia, toti ceilalti au decedat peste hotare, departe de tara: unul a fost impuscat, altii, conform versiunii oficiale, au facut infarct sau au fost „doborati de o boala fulgeratoare”. Chiar si dupa cateva luni nu sunt foarte clare unele circumstante, ceea ce, involutar, conduce la gandul ca aceasta serie de decese nu este chiar intamplatoare”, scrie corespondentul tabloidului german Bild, Dirk Muller-Thederan.

Cel mai recent si, poate, cel mai cunoscut caz a fost decesul, in 20 februarie, la New York, a ambasadorului rus la ONU, Vitali CIurkin, poreclit „Mister NET”. Conform primului comunicat oficial, moartea ar fi fost cauzata de un infarct. Dar dupa autopsie, medicii au anuntat ca se impun teste suplimentare, fiind suspectata inclusiv o posibila otravire.

Intr-un articol publicat zilele trecute in Die Welt, fosta ambasadoare a SUA la ONU, Samantha Power, il descria pe CIurkin drept „un aparator inteligent al interventiei presedintelui, Putin, in Ucraina si Siria”. In acelasi timp insa, diplomatul american il considera pe Ciurkin un „bun prieten” si spera ca el sa faciliteze normalizarea colaborarii intre SUA si Rusia.

In 27 ianuarie 2017, la New Delhi deceda, tot de infarct, ambasadorul Rusiei in India incapand din 2009, Aleksandr Kadakin, in varsta de 67 de ani. Presa locala scria ca ambasadorul nu „s-a simtit bine” in ultimele saptamani de viata. La inceputul lunii ianuarie, a fost gasit mort in apartamentul sau din Atena, consusul Rusiei in Grecia, Andrei Malanin, in varsta de 55 de ani. Potrivit politiei elene, nu s-au gasit urme de intrare fortata, iar moartea a avut cauze naturale scrie

Anterior, in 26 decembrie 2016, intr-o masina neagra a fost gasit mort Oleg Erovinkin, fost agent KGB,cu functii inalte in spionajul rus. Potrivit relatarilor din presa, anchetatorii au mers, initial, pe varianta asasinatului, pentru ca mai tarziu sa revina sustinand ca a fost vorba despre un atac de cord. Merita precizat ca Erovinkin a lucrat cu Igor Secin, fosta eminenta cenusie a Kremlinului, apropiat al presedintelui Putin si actual director al gigantului petrolier Rosneft. Numele lui Erovinkin este mentionat in cazul fostului agent britanic Christopher Steel, autorul dosarului scandalos referitor la Donald Trump.

Mergand mai departe pe firul acestor decese care ridica semne de intrebare, daca sunt privite in context, ajungem in 19 decembrie 2016, cand, la Ankara a fost impuscat in spate ambasadorul rus in Turcia, Andrei Karlov. In aceeasi zi, in locuinta lui din Moscova a fost ranit diplomatul rus Piotr Polschikov, care ocupa o functie importanta in MAE rus pe directia sud-africana.

Poate cel mai misterios dintre toate aceste decese este cel al diplomatului Serghei Krikov, gasit fara cunostinta in curtea consulatului Rusiei din New York chiar in ziua alegerile prezidentiale din SUA, 8 noiembrie 2016. Krikov avea craniul zdrobit. S-a stins inainte de venirea ambulantei. Mai intai s-a spus ca ar fi cazut de pe acoperis, apoi s-a anuntat ca a murit de infarct. Ciudat, nu?

In sfarsit, ultimul pe lista este Aleks Oronov, care a fost, se pare, alt figurant al afacerii referitoare la legaturile lui Donald Trump cu Rusia. Potrivit unor surse americane, Orlov a organizat o intalnire la care s-ar fi discutat despre planurile guvernului de la Moscova de inlaturare de la putere a presedintelui Ucrainei, operatiune care necesita implicarea lui Trump, precizeaza Bild.

 

Lasă un răspuns