Decizie definitivă în cazul fraţilor Mararu, cei mai temuţi interlopi ai României

  • njwc.info
  • februarie 4, 2016
  • 0

Doi dintre cei mai periculoşi interlopi din România au fost eliberați din pușcărie. Fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu vor fi cercetaţi în arest la domiciliu în legătură cu atentatul din cartierul bucureştean Vitan din 2012, informează B1 TV.

Interlopii sunt acuzaţi că l-au angajat pe asasinul Vitalie Proca pentru a-l elimina pe rivalul lor, Puiu Mironescu.

Fraţii Anton-Bogdan şi Nicolae-Răzvan Mararu se aflau în arest preventiv din 13 februarie 2013, iar în aprilie 2015 au fost condamnaţi la închisoare pentru organizarea atentatului din cartierul Vitan. Ei sunt acuzați că, în toamna anului 2012, l-au instigat şi i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe rivalul lor Ioan Mironescu. Cei doi au fost condamnaţi anul trecut la 15 respectiv 12 ani de închisoare.

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani. Proca a tras asupra acestuia mai multe focuri de armă în timp ce îşi parca autoturismul. Victima a fost dusă atunci la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost salvată după ce a fost supusă unei intervenţii chirurgicale.

Acum acești interlopi periculoși au fost eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Decizia este definitivă.

Fraţii Mararu sunt cunoscuţi şi pentru legăturile lor cu şefii din poliţie. În 2010 a izbucnit un scandal imens după ce s-a aflat că aceştia erau vecini cu şeful de atunci al IPJ Neamţ, Aurelian Şoric. Şoric nu s-a sfiit să-l apere într-o conferinţă de presă pe Gheorghiţă Mararu, fratele celor doi.

Gheorghiţă Mararu a fost ucis în noiembrie 2010 într-o cafenea din Piatra Neamţ. Asasinarea acestuia a generat un scandal monstru în ministerul de Interne care a dus la demiterea şefului de atunci al Poliţiei Române, Petre Tobă.

Sursa:

Lasă un răspuns