De ce a fost arestat tânărul care a oprit atacul cibernetic WannaCry

  • njwc.info
  • august 4, 2017
  • 0

și a fost va apărea vineri în fața judecătorilor. Marcus Hutchins este acuzat că a creat un soft cu ajutorul căruia strângea informații confidențiale despre băncile din SUA, relatează BBC News.

Investigația actuală nu are legătură cu episodul WannaCry, spun oficialii americani, ci cu acțiunile tânărului din iulie 2015. Procurorii susțin că Hutchins, împreună cu un alt acuzat, au creat malware-ul Kronos și îl vindeau pe forumuri, pentru sume de până la 2.000 de dolari.

Pe de altă parte, mama lui Hutchins spune că este „extrem de improbabil” ca fiul ei să fie vinovat, întrucât a petrecut foarte mult timp încercând să oprească și să prevină astfel de atacuri cibernetice. Femeia s-a declarat revoltată de acuzațiile aduse fiului ei și spune că nu a reușit să ia legătura cu el de când a fost arestat.

Malware-ul Kronos era răspândit prin e-mailuri care conțineau documente Word compromise și citea datele bancare ale utilizatorilor care făceau plăți online. Ulterior, hackerii aveau acces la conturile oamenilor și le puteau fura banii, spun procurorii americani scrie

Lasă un răspuns

http://220km.net

www.teplostroy.biz.ua