Cum să măreşti cantitatea de vegetale consumate zilnic?

  • njwc.info
  • decembrie 22, 2015
  • 0

Doar 14% dintre români consumă cele 4-5 porţii de fructe şi legume în fiecare zi, arată statisticile. Cum poţi să faci ca să le incluzi în meniul tău.

Fructele şi legumele sunt surse valoroase de nutrienţi, pe care organismul nu-i poate produce singur. Consumul a 5 porţii de fructe şi legume pe zi, din care o porţie poate fi un suc 100% sau un mousse, asigură organismului antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare. Mai puţin de jumătate dintre români (36,5%) urmează recomandările experţilor şi consumă fructe de 2 sau de 3 ori pe zi. Doar 14% dintre români consumă cele 4-5 porţii de fructe şi legume în fiecare zi.

Ştiinţa oferă tot mai multe dovezi care confirmă efectele benefice ale fructelor şi legumelor asupra organismului nostru. Consumul a minimum 5 porţii de fructe şi legume pe zi poate contribui la prevenirea numeroaselor boli – reduce semnificativ riscul de cancer, boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet şi obezitate. Aceste beneficii se datorează nutrienţilor şi antioxidanţilor din fructe şi legume. Fructele şi legumele sunt, de asemenea, o sursă valoroasă de fibre, vitamine (de exemplu, C şi K), minerale şi substanţe bioactive care încetinesc procesul de îmbătrânire a celulelor şi accelerează regenerarea lor, îmbunătăţind structura pielii şi a părului, precum şi starea generală de sănătate.

“Una dintre modalităţile de a-ţi îmbogăţi dieta cu ingrediente sănătoase este consumul de fructe şi legume. În cazul în care cantitatea minimă recomandată (jumătate de kilogram de fructe şi legume) este dificil de consumat, mousse-urile şi sucurile 100% sunt mereu la îndemână, fiind cele mai simple şi valoroase gustări. Mousse-urile şi sucurile 100% naturale reduc senzaţia de foame şi hrănesc corpul.” afirmă nutriţionistul Şerban Damian.

Sursa: 

Lasă un răspuns