Cristian Tudor Popescu, despre „The Revenant“: „O telenovelă Animal Planet. Lui DiCaprio poate ar trebui să i se dea o medalie de război, nu Oscarul“

  • njwc.info
  • ianuarie 25, 2016
  • 0

Cristian Tudor Popescu a criticat în termeni duri filmul „The Revenant“, considerat marele favorit la premiile Oscar 2016.

“The Revenant” are nu mai puțin de 12 mnominalizări, inclusiv la cele mai importante categorii: Cel mai bun film, Cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio), Cel mai bun actor în rol secundar (Tom Hardy) şi Cel mai bun regizor (Alejandro G. Iñárritu).

CTP s-a arătat dezamăgit de viziunea regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu, pe care, altfel, îl consideră „un cineast de primă mână.“

“Cam asta este filosofia – care pe mine m-a năucit, m-a uluit, pentru că nu e vorba despre vreun Gigi Abrams sau alt regizor de doi bani; e vorba de Alejandro Gonzalez Inarritu, un regizor de primă mână, care a făcut „Babel”, care a făcut „Amores perros”, care a făcut anul trecut „Birdman”, meritat a luat atâtea Oscaruri”, a declarat CTP la Digi24. Îmbrăcat cu o haină groasă, Cristian Tudor Popescu și-a tras, în timpul emisiunii, și gluga pe cap, tocmai pentru a “a fi mai credibil. “Și după jumătate de oră de film, domnule, am crezut că am un atac cerebral, ceva, nu înțelegeam ce s-a întâmplat cu omul ăsta într-un an de zile, de la „Birdman” până la această telenovelă Animal Planet, Reveneala, pentru că dincolo de detalii, pe care le putem discuta, penibile, e vorba că omul ăsta – nu știu, o fi fumat ceva, prin munți, era frig pe-acolo, o fi consumat mai mult – a pierdut sensul artei cinematografice. Adică: cinematograful, arta cinematografică, ca orice artă, este despre om. Nu este despre urși grizzly, nu este despre munți, nu este despre râuri, despre bizoni sau despre iarbă. Este numai despre om, despre asta vorbește arta. Știința, da, poate să vorbească despre structura fulgului de zăpadă, despre hidrodinamica râurilor de munte, de gestația la femela de grizzly, dar arta vorbește despre om. Or, ce-a făcut aici Inarritu este ceva de necrezut. El crede că dacă reproduci o situație reală sau o realitate acribic, până la demență, până la amănunt, o să obții garantat artă”, a mai spus jurnalistul.

Ziaristul a ţinut să lămurească şi motivul pentru care a ales o vestimentaţie cel puţin neobişnuită:

“Că de-aia venii și eu cu acest parpalac pe mine: ca să fiu mai credibil, nu? Vin de-afară, am și niște bocanci alpini, vorbesc despre „The Revenant” și fiind cu astea pe mine, o să fiu mai realist, deci mai artist și mai credibil, nu?

Nici vorbă de așa ceva! Sunt penibil! Cu astea pe mine sunt kitsch!”, a explicat Popescu.

Cât despre actorul american Leonardo DiCaprio, protagonistul filmului şi cotat cu mari şanse de a câştiga în sfârşit prestigioasa statuetă pentru interpretare, CTP spune că acesta ar merita mai degrabă „o medalie de război“ şi nu un Oscar, precizând că artistul „nici nu prea joacă“.

„DiCaprio s-a apucat să mănânce ficat de bizon, chiar ficat de bizon, în film, cu sângele șiroindu-i pe față, mai avea un tovarăș la masă, un indian, mănâncă amândoi ficați de bizon, și se târăște jumătate de film, cade prin ape, de pe stânci, se suie în copaci, îl mănâncă urșii…Poate ar trebui să i se dea o medalie de război, domnule! Poate-i o greșeală, nu trebuie Oscar, poate Silver Star, Purple Heart ar trebui să i se dea pentru ce face în filmul ăsta! Nici nu prea joacă, e mut 90 la sută din film și face ceea ce actorii numesc „fizicații” – cățărări, căderi în cap, e mușcat ș.a.m.d. Pentru asta, aproape că ești obligat să-i dai Oscarul. Păi săracu’, bietul om, prin câte a trecut pe-acolo, hai domnule, să-i dăm și lui Oscarul!”, a mai declarat CTP.

 

 

 

Sursa: 

Lasă un răspuns