Credincioşii catolici, reformaţi şi evanghelici au participat la slujbele dedicate Învierii Domnului

  • njwc.info
  • martie 27, 2016
  • 0

Credincioşii catolici, reformaţi şi evanghelici din Arad au participat la slujba de Înviere. Oamenii s-au adunat în bisericile şi catedralele din judeţul Arad, la slujba numită Vigilia Pascală, slujba Învierii Domnului. Potrivit tradiţiei, credincioşii au înconjurat lăcaşurile de cult, cu lumânări aprinse în mâini, pe care le-au  dus apoi acasă. Cu această lumină, oamenii urmează să aprindă lumânările care vor sta timp de trei zile pe masă.

La Pecica de exemplu, Slujba de Înviere de la Biserica Romano-catolică „Sfânta Treime”, a început sâmbătă de la ora 22. La slujbă au participat atât credincioşii catolici, cât şi ortodocşi. Îndemnul de a participa împreună la slujbă a venit de la primarul oraşului Pecica, Petru Antal.

„Comunitatea pecicană a reprezentat dintotdeauna un model de convieţuire pentru alte localităţi din ţară, pecicanii fiind buni vecini şi prieteni, indiferent de etnie sau religie. Având în vedere diferenţele dintre calendarul romano-catolic şi cel ortodox, enoriaşii sărbătoresc în acest an Sfintele Paşti cu o diferenţă foarte mare, de cinci săptămâni. Din acest motiv, invit toţi pecicanii, indiferent de religie, să ia parte la Slujba de Înviere de la Biserica Romano-catolică „Sfânta Treime”, o liturghie specială, care va începe sâmbătă de la ora 22. Slujba specifică sărbătorii este completată de sunetul de orgă, astfel că îi încurajez pe toţi cei interesaţi să ia parte. La fel, invit de acum toţi pecicanii la Slujba Învierii Domnului de la Biserica Ortodoxă Română în data de 1 mai pentru a lua parte la liturghia festivă”, a scris primarul pe pagina de socilaizare Facebook în urmă cu câteva zile.

În Duminica Paştelui slujbele vor începe la ora 8:00 cu liturghia de dimineaţă şi binecuvântarea bucatelor pascale.

Lasă un răspuns